ALD Carmarket

18x5 Hero image

Værd at vide om Ford

Bilmærket Ford er eftertragtet - og det er ikke uden grund. Det er nemlig indbegrebet af amerikansk entreprenørskab og innovation. Er du på udkig efter en Ford, vil denne artikel give dig al den nødvendige viden inden for bilmærket. Vi dykker bl.a. ned i historien, designfilosofien og populære bilmodeller.

Hvad er Ford?

Amerikanske Ford Motor Company er et verdensomspændende bilmærke, som i dag producerer adskillige bilmodeller, der spænder over alt fra flotte sedaner til store varevogne og hurtige racerbiler. Ford er hovedsageligt kendt for deres hverdagsbiler, men står også bag luksusmærkerne Lincoln og Aston Martin til dem, der gerne vil have en ekstraordinær bil.

Fords formål er at hjælpe med at levere biler til en bedre verden, hvor enhver kan bruge mobilitet til at opnå deres drømme. Baseret på dét udvikler Ford biler, der fastholder den gode køreoplevelse, men samtidig skubber grænserne for bæredygtighed på bilmarkedet.

Hvad er Fords historie?

En sommerdag i 1896 brugte den 32-årige amerikaner Henry Ford hele dagen på sit værksted i Detroit. Han var netop ved at færdiggøre sin opfindelse; en Quadricycle, som egentlig blot betyder et køretøj med fire hjul. Men denne Quadricycle var helt speciel. Den var nemlig drevet af en motor og baseret på idéen om en hesteløs hestevogn, hvilket for evigt vil stå som et skelsættende øjeblik i automobilens historie. Blandt andet på grund af opfindelsens succes, grundlagde Henry Ford firmaet Ford Motor Company i 1903. Fem år efter, i 1908, begyndte Ford at masseproducere den populære Model T, som var den første bil, middelklassen i USA rent faktisk havde råd til at købe. Med 15 mio. solgte eksemplarer af modellen mellem 1908 og 1927, blev Ford til allemandseje og modellen blev startskuddet til en rig og stolt Ford-historie.

Hvad er historien om Fords brandnavn, logo og slogan?

Den amerikanske pionér og innovatør, Henry Ford, har siden 1903 placeret sit efternavn på utallige biler, og navnet ’Ford’ er efterhånden kendt verden over. Logoet startede med at være en ramme af sirlige grene med sort udfyldning og hvid skrift. Det blev senere ændret til hvidt med sort skrift, men i 1927 blev det ændret til den ovale blå cirkel, som vi kender i dag. Sidenhen har dette logo været nærmest urokkeligt.

I 2020 ændrede Ford deres slogan fra ”Go further” til ”Bring on Tomorrow” (kom med i morgen), der indkapsler at Ford tager teten i fremtidens mobilitetsløsninger. Ændringen skete samtidig med lanceringen af 14 elektrificerede bilmodeller.

Hvad er Fords designfilosofi og kendetegn?

Med skarpe og rene linjer skiller Ford-bilerne sig ud i mængden. Ford er kendetegnet som en stærk spiller inden for kvalitetskøretøjer og innovative løsninger med et konstant fokus på forbrugertilfredshed. I 1935 blev Fords designafdeling etableret af Henry Fords søn, som havde en ambition om at udvikle biler, der ikke bare var praktisk funktionelle, men også æstetisk pæne at kigge på. Lige fra dén dag har der været fokus på ikke blot design, men på innovativt og banebrydende design. Denne drivkraft har resulteret i, at bilmærket aldrig går på kompromis med design, mens de samtidig konstant udvikler bilernes software og servicefunktioner i takt med udviklingen i den digitale verden omkring dem.
Fords designfilosofi fortæller historien om, hvor Ford har været, hvor Ford vil hen og hvordan Ford har demokratiseret mobilisering med kvalitetsbiler, som folk kan relatere til, stræbe efter og eje.

Hvilke forskellige Ford-modeller og -typer findes der?

Fords bilmodeller er ikke navngivet efter et bestemt navngivningssystem, hvorfor det kan være svært at gennemskue, hvilken type bil der er tale om ved at kigge på bilnavnet. Men vi kan give dig et lille indblik i Fords biltyper. Ford tilbyder et bredt udvalg af sedaner, hatchbacks og stationcars. Herudover har Ford også MPV’er, crossovers og SUV’er til familierne eller til dem, der bare gerne vil have en lidt større bil. Inden for de forskellige biltyper, tilbyder Ford udvalgte biler som elektrisk-, plug-in-hybrid- eller hybridbil. På dén måde er Ford lig med muligheder og i store træk synonymt med det frie valg. Ud over de mere almindelige biler, producerer Ford også racer- og rallybiler, varebiler, lastbiler og amerikanske pickups. Om du skal hurtigt omkring i byen, køre langt på literen, slæbe tunge læs, tværs over landegrænser eller opnå ekstrem køreglæde, så har Ford løsningen. Der er Ford-modeller til alle behov, så du kan helt sikkert også finde én efter din smag.

Hvilke Ford-modeller er populære?

Hvor end du befærdes, vil du møde en populær Ford-model. Fra den økonomiske Ford Fiesta og den populære Ford Focus til den pålidelige Ford Mondeo. De har alle kørt vejene tynde verden over i årtier, så man kan trygt sige, at disse modeller er blandt de mest populære. Ford Focus har i særdeleshed vundet danskernes hjerter og blev udnævnt som Årets Bil i Danmark i 2019. Den fås med en virkelig velskiftende automatgearkasse, der løfter køreoplevelsen, og pladsforholdene i kabinen er ekstremt gode i forhold til bilens størrelse. Ford Fiesta er også at finde på podiet. Denne bilmodel vandt Årets Minibil i 2019 og giver stor frihed til parkering i byerne. Af populære MPV’er kan de praktiske og familievenlige Ford S-MAX og Ford C-MAX nævnes, og vil man have noget lidt mere virilt som fx crossovers og SUV’er, er nogle af de mest populære modeller en Ford Kuga og en Ford Edge.

Hvorfor vælge Ford?

Vil du tage et bilvalg, som du aldrig fortryder, skal du vælge Ford. På den ene side går Ford aldrig af mode, men på den anden side vil Ford-modeller altid være et stærkt symbol på tiden, de blev produceret i og den tids ambitioner for fremtid. Derfor vil du på én og samme tid købe en topmoderne og særdeles tidløs bil. Er du fan af grundighed, innovation, skarpe køreegenskaber og skridsikre valg, er Ford-biler lige noget for dig. Og vigtigst af alt: vil du have noget, der er til at betale, og vil du have nok at vælge imellem? Så vælg Ford.


Har du brug for vejledning til at finde din næste bil?

Er Ford ikke bilmærket for dig, kan du gå på inspirationsjagt i vores andre artikler om diverse bilmærker. Du kan bl.a. læse om bilmærkerne Mercedes-Benz, Renault, BMW, Audi eller Volvo. Hvis du går efter en bil, der skal dække et særligt behov, kan vi også hjælpe dig med det. Du kan finde inspiration til de bedste familiebiler, de bedste små biler eller de bedste økonomiske biler, men du kan også finde artikler henvendt til andre behov. Se alle vores artikler her.

Kontakt os endelig og fortæl os om alle dine ønsker, behov og drømme – så finder vi sammen din næste bil. Vores dygtige salgskonsulenter står klar til at hjælpe dig med at finde den bedste bil til lige netop dig, dine behov og din økonomi.

Du er altid velkommen til at skrive til os på chatten, give os et kald eller sende os en e-mail, hvis du har behov for sparring eller rådgivning. Find vores kontaktoplysninger her.

Sidst opdateret: 5. november 2021

Et udpluk af vores Ford-modeller