ALD Carmarket

18x5 Hero image

Værd at vide om Mercedes-Benz

Det tyske bilmærke Mercedes-Benz er kendt for deres luksusbiler og topkvalitet. Hos ALD Carmarket finder du altid et bredt udvalg af Mercedes-Benz-modeller, men hvis du vil vide lidt mere om bilmærket, inden du beslutter dig for at købe eller lease en Mercedes, er der hjælp at hente her. Vi giver dig indblik i Mercedes-Benz, designfilosofien bag, de mest populære modeller og meget mere.


Hvad er Mercedes-Benz?

Mercedes-Benz er en tysk bilfabrikant, som gennem årtier har produceret adskillige køretøjer til verdens befolkning. Med en stolt tradition inden for motorløb og store triumfer, bl.a. Formel 1-succesen Lewis Hamilton, står det famøse bilmærke skrevet ind i bilfanatikeres sind. Bilmærket har tillige taget deres konkurrence-mentalitet med ud på landevejene og ind i verdens byer, som har medvirket til, at Mercedes-Benz også er blandt de bilmærker, tankerne vandrer hen på, når man tænker på velpræsterende luksuspersonbiler.

Det får du i en Mercedes-Benz

Mercedes-Benz har produceret biler af høj kvalitet i et århundrede, og det er bestemt ikke uden grund, at det tyske bilmærke i dag er et statussymbol. I en Mercedes-Benz kan du nemlig være helt sikker på, at både kvalitet og luksus er i højsædet, og at der er kræset for detaljerne. Den tyske bilgigant har brugt de seneste 100 år på at perfektionere luksusbilen, og med et utrætteligt fokus på innovation er Mercedes-Benz med god grund guldstandarden for luksusbiler med køreegenskaber i verdensklasse. Du får en spændende køreoplevelse uanset hvilken model, du vælger.

Slogan og logo

”Das Beste oder nichts” – det bedste eller ingenting. Sådan lyder Mercedes-Benz’ slogan. Simpelt og selvsikkert som resten af Mercedes-universet, der emmer af luksus, kvalitet og ydelse ud over det sædvanlige. Det stærke slogan går hånd i hånd med brandets genkendelige logo; den tretakkede stjerne med en laurbærkrans omkring. Logoet er en fusion af de to sammenlagte motorvirksomheders logoer. Stjernen stammer fra DMG og repræsenterer firmaets mission om at blive verdensførende inden for motorisering i tre hovedkategorier: på land, i vand og i luften. Laurbærkransen har sine rødder fra Benz & Cie. og repræsenterer vindermentaliteten i organisationen baseret på de mange vundne racerløb, som de to bilfabrikanter tæller tilsammen.

Designfilosofi og kendetegn

Fra skarpe designs hos G-klassen til bløde kurver på CLA’en; Mercedes-Benz tilbyder en bred vifte af differentierede designs. Det enkle og stilrene er hjørnestenen i bilmærkets designfilosofi, som de kalder 'Sensual Purity' (sanselig renhed). Designmentaliteten er baseret på to samspillende sider; varm og kold, som repræsenterer kombinationen af følelser og intelligens. Deres designarbejde koncentrerer sig om at skabe moderne luksus til en fremtidig verden. Når Mercedes-Benz bruger ordet ’luksus’, mener de ikke rød løber og gyldne håndtag. Der henvises snarere til højkvalitetsoplevelser i form af frihed, privatliv, plads og ro. Filosofien munder ud i en designvision om at designe en bedre, smukkere og mere intelligent fremtid, hvilket vil resultere i færre skarpe linjer, klarere former og mere sensuelle overflader, der både demonstrerer hightech og vækker følelser.

Forskellige Mercedes-Benz-modeller og -typer

Først og fremmest råder Mercedes-Benz over flere produktporteføljer fra lastbiler og varevogne til luksuriøse familiebiler og lynhurtige sportsvogne, som kan få smilet frem hos enhver bilelsker. Hvis vi koncentrerer os om personbilerne, producerer Mercedes-Benz både hatchbacks, sedaner, stationcars, coupéer, MPV’er, SUV’er og cabrioleter. En stor del af modellerne er inddelt i følgende klasser: A, B, C, E, G, S, V og X. Den specifikke klasse indikerer oftest et specifikt design herunder en bestemt størrelse og karosseritype. Herudover har Mercedes-Benz en række andre modeller, som er navngivet med bogstaver. Her indikerer et C, at bilen er en coupé eller en cabriolet, D markerer, at bilen kører på diesel og E indikerer, at bilen enten kører på benzin eller at det er en elektrisk eller plug-in-hybridbil. G bruges til SUV’er, L indikerer letvægts-sportsmodeller eller lange sedaner, R anvendes på racerbiler, S på specialklasser og T indikerer touring og stationcar-karosseristil. Se udvalget af Mercedes-Benz-modeller her.

Populære Mercedes-Benz-modeller

I 2019 var den elegante Mercedes-Benz C-klasse blandt de mest populære biler i Danmark. Her kan vi bl.a. fremhæve Mercedes C250 og Mercedes C200 AMG-line som ekstraordinært lækre modeller i C-klassen. Herudover har især SUV-modellerne, fx Mercedes GLC-klasse eller GLA-klasse, vundet stor popularitet i de danske hjem. SUV’erne kan vi især anbefale, hvis I er en familie, der har brug for plads, men også sætter komfort og køreoplevelse i højsædet. Vi kan også anbefale luksusbilen E-klasse, der er en bil ud over det sædvanlige. Hvis du går efter de lidt mindre biler, er det især de ungdommelige og kække A-klasse og B-klasse, der har været efterspurgt.

Hvorfor vælge Mercedes-Benz?

Mercedes-Benz har historisk set været ’go-to’ for komfort, køreglæde og topkvalitet. Det gælder alt fra gearkasse til understel. Bilmærket har både chauffør og medpassager in mente, når bilerne designes, så alle, der gæster Mercedes-Benz’en, tilgodeses. Derfor anbefaler vi Mercedes-Benz til alle, der gerne vil have en bil lidt ud over det sædvanlige og hvor selv dine gæster, venner eller familiemedlemmer bliver opvartet. Uanset dit behov har Mercedes-Benz en bil til dig, og hos ALD Carmarket kan du få vejledning til at finde den helt rigtige model. Se vores udvalg af Mercedes-Benz-modeller her.

Du er altid velkommen til at skrive til os på chatten, give os et kald eller sende os en e-mail, hvis du har behov for sparring eller rådgivning. Find vores kontaktoplysninger her.

Sidst opdateret: 15. maj 2023

Et lille udpluk af vores Mercedes-Benz-udvalg