ALD Carmarket

18x5 Hero image

Værd at vide om Audi

Audi er en tysk bilproducent kendt for kvalitet, finesse, særpræg og stil. Vi har forhandlet Audi-modeller i mange år, så vi kender mærket og bilerne rigtig godt. Læs med her og bliv klogere på alt det, der er værd at vide om Audi.


Hvad er Audi?

Audi er en tysk bilfabrikant, der designer, konstruerer, producerer, markedsfører og distribuerer biler i luksusklassen med rivaler som BMW og Mercedes-Benz. Hver enkelt bil er udviklet med basis i Audis kernefilosofi: smukke designs, intelligens, avanceret teknologi og førende performance i hver enkelt detalje uden at gå på kompromis med kvalitet.

Den nye æra for Audi fokuserer på at nyfortolke, hvad der er muligt, flytte grænserne for performance, trodse konventionerne og innovere teknologi. Alt sammen for at udvikle lettere og mere ydedygtige biler.

Audis historie

Historisk slog Audi sine tidlige rødder helt tilbage i slutningen af 1800-tallet, hvor August Horch etablerede firmaet Horch & Cie. i Køln, Tyskland. Her begyndte han at producere sine første biler. Efter uoverensstemmelser med firmaets CFO, forlod Horch firmaet i 1909 og etablerede August Horch Automobilwerke. Fordi navnet Horch allerede var et registreret varemærke, var han dog nødt til at skifte firmanavn til Audiwerke i 1910. I 1932 blev Horch, Audiwerke, DKW og Wanderer sammenlagt og blev til Auto Union. Dette firma blev i 1960’erne opkøbt af Volkswagen fra Daimler-Benz og fusionerede i 1969 med NSU Motorenwerke, og sådan blev Audi til dét, vi i dag kender som Audi.


Bilmærkets navn, logo og slogan

Navnet Audi er baseret på den originale grundlægger August Horchs efternavn, som på tysk betyder ’at lytte’. Horch havde allerede brugt sit efternavn til sit første firma, og kunne derfor ikke anvende det til et nyt. Derfor oversatte han sit efternavn til latin, og det blev således til ’audi’. De fire sammenhængende ringe i Audis logo repræsenterer de fire bilvirksomheder, der i 1932 blev til Auto Union.

Foruden et spændende navn og logo har Audi også et tysk slogan: ”Vorsprung Durch Technik”, som betyder fremskridt gennem teknologi, hvilket understreger Audis tunge fokus på lige netop dette.

Designfilosofi og kendetegn

Audi sværger til et design, der fremprovokerer en følelsesmæssig respons hos alle dem, der kigger på en Audi-model. Audis designere er detaljeorienterede, og hver enkelt lille linje, kurve og detalje får stor opmærksomhed, for de tror på, at detaljerne sammen skaber helhedsudtrykket.

Herudover er lys og lygter på Audi-modeller en essentiel og integreret del af designet. Lygterne er altså ikke bare for funktionalitetens og praktikkens skyld, men i stor grad også for det visuelle udtryk. Derfor har lys og lygter på Audi-modeller ofte kreative former, der blender smukt ind med det overordnede design.

Bilmodeller

Audi har et hav af forskellige bilmodeller, så der er helt sikkert en Audi til dig. Modellerne er oftest navngivet med et bogstav og et tal, og en god tommelfingerregel er, at jo højere tallet er, desto større er bilen. Bogstaverne siger derimod noget om biltypen. For eksempel er Audi A-modeller sædvanligvis sedaner eller hatchbacks, men har de undernavnet ’allroad’, er det dog normalt en SUV, ligesom at Audi Q’ere er SUV’er. Audi R-modellen en roadster, RS’en en racing sport coupé og S’eren en sportsmodel. De eneste modeller, der ikke har et tal tilknyttet er Audi TT, TTS og TT RS-modellerne, som hhv. er en compact, en compact sport og en racing sport-bil. Inden for hver model findes der ofte yderligere et hav af muligheder bl.a. i forhold til årgang, antal døre, brændstof, motor og ekstraudstyr. For eksempel er der for nylig lanceret elektriske varianter af Audi A3 og Audi Q7, som har undernavnet 'e-Tron'.


Populære Audi-modeller

En af de mest populære modeller er Audi A5, fordi den er en perfekt blanding af luksus og mindre bil. Selvom den er mindre, er den rummelig og dens interiør er imponerende flot. Hvis man leder efter et lidt større alternativ er Audi A6 et glimrende valg. Et mindre alternativ kunne være en Audi A4 eller Audi A3.

Er man derimod en stor familie, går man måske efter en SUV, og her er Audi Q7 et godt bud. Den scorer højt på sikkerhed og teknologi, har syv sæder og et rummeligt bagagerum. De lidt billigere alternativer til Q7’eren kunne være Audi Q2 eller Audi Q5.

Hvorfor vælge Audi?

Det er ingen hemmelighed, at Audi er et af de foretrukne valg blandt rallykørere og racerløbsentusiaster, så Audis overlegne performance er ingen overvurdering. Dernæst er design det første, der møder øjet ved en Audi, hvor modellerne både udvendigt og indvendigt imponerer. Komfort manifesterer sig ved de lækre sæder og ikke mindst den bekvemme placering af alle betjeningsmekanismer i bilen. Succesen bag Audi-biler er, sidst men ikke mindst, også baseret på deres måde at flytte grænser, når det kommer til teknologi og gadgets, som hele tiden er under udvikling og gør det nemmere og nemmere at køre bil.

Baseret på ovenstående er det tydeligt, at Audis biler er suveræne – både når det kommer til performance, design, komfort og teknologi. Hvis du sætter pris på dette og samtidig gerne vil betale lidt ekstra for det, så er Audi mærket for dig.

Hvis du har behov for rådgivning til at finde din næste Audi, står vi altid klar til at hjælpe. Skriv til os på chatten eller kontakt os her. Så finder vi sammen din næste brugte bil.

Sidst opdateret: 6. august 2020

Se et udvalg af vores Audi-modeller her