ALD Carmarket

18x5 Hero image

De bedste små biler

De mindre biler har placeret sig som de fortrukne blandt danskerne, og det er der god grund til. I dag kan du nemlig få en mindre bil, der på én og samme tid kører langt på literen, har et flot design og har overraskende god plads i både kabinen og bagagerummet. Om du skal hurtigt omkring i byen, pendle til og fra arbejde eller fragte familien rundt, har vi altid et stort udvalg af biler i de mindre størrelser. I denne guide får du en rundtur i størrelsesklassen og anbefalinger til hvilke mindre biler, der ville være bedst til dit behov.

Den lille bybil

Med begrænsede parkeringsmuligheder i de store byer har købet af en mindre bil til bykørsel aldrig givet mere mening. Når bilen lige er et par centimeter mindre, kan den nemmere smyge sig afsted på snævre stræder og parkere lige dér, hvor de andre ikke kan være. Skal du køre meget i byen, kan vi anbefale en Skoda Citigo. Skoda Citigo er den mindste Skoda, men leverer god kørekomfort med behagelige sæder og en sund brændstoføkonomi, som medførte bilmodellen blev kåret til Årets bil i 2012. Du kan også opleve køreglæde med bilmodellen Opel Corsa, der har fine køreegenskaber og en motor, der trækker godt. I de nyeste modeller vil du få en motor, der er identisk med den motor du får i en Peugeot 208, da Opel-ejerskabet er overgået til det franske PSA (Peugeout m.fl.). Er du blandt dem, der gerne vil have en mindre bilmodel der er ekstraordinær, kan vi anbefale dig BMW 1-Serie, der er den mindste bilmodel fra BMW. Her løftes rummeligheden og køreglæden til et højere niveau, når du kører i gennem byen.

Den lille pendlerbil

Er du pendler eller kører du bare ofte lange strækninger i din bil, er god brændstoføkonomi og komfort centralt. Til pendleren, der ønsker en mindre bil, kan vi anbefale en Ford Fiesta, der blev Årets Minibil 2019. Den amerikanske Fiesta er evigt populær, blandt andet fordi den har en yderst god pris, er ekstremt velkørende og har sportslig blikfang. Herudover er kabinen i de nyere Ford Fiesta’er topmoderne med et brugervenligt instrumentbræt, hvilket i dén grad forbedrer køreoplevelsen. Skal det være en lidt større og lidt mere komfortabel pendlerbil, anbefaler vi en Audi A3. A3-modellen har skarpe linjer, stilrent design og sender ligeledes et sportsligt signal til dine omgivelser. Du betaler selvfølgelig dét ekstra for det højere niveau af luksus, men hvis køreglæde er af høj prioritet for dig, vil du ikke fortryde det. Til sidst er det værd at nævne, at diesel er at foretrække, hvis du skal køre pendlerkørsel. Læs mere om diesel versus benzin her.

Den lille familiebil

Leder du efter en mindre bil, hvor der stadig er plads til familien og alt hvad den indebærer, kan vi anbefale en Renault Clio. Renault Clio’en er Europas mest solgte bil i miniklassen over flere år. Den er charmerende og præsentabel og så går den ikke ned på udstyr. Herudover har den en god brændstoføkonomi, som selvfølgelig også er et stort plus. Når man skal køre sin familie rundt, er plads særdeles essentielt, og denne model er både rummelig på bagsædet og i bagagerummet. Skal det være en lidt større familiebil, men stadig i den mindre størrelsesklasse, kan vi anbefale en VW Golf, som naturligvis scorer højere på rummelighed i både kabine og bagagerum. Herudover er modellen kendt for sine høje sikkerhedsstandarder, og hos ALD Carmarket har Golf-modeller ofte en lang liste af ekstraudstyr, så du får en hel del for pengene. Søger du en lidt mere sporty model, fås VW Golf desuden også som GTI.

Den lille grønne bil

Skal din næste bil være både lille og grøn, er der efterhånden også et hav af bilmodeller at vælge mellem. Vi kan bl.a. anbefale dig VW e-Up!. Denne model kører på el, hvilket gør den lydløs og behagelig. Den har en lille størrelse, der giver fordele ved parkering. Kabinen er rummelig og designet friskt og minimalistisk - du får derfor meget bil for pengene. Renault Zoe er også en bilmodel, der kører 100 % elektrisk. Bilen er kompakt, har stor rækkevidde og vil blive din perfekte følgesvend til bykørsel. Søger du en bil, der har dynamisk ydelse, elegant komfort og futurisk teknologi, kan vi anbefale dig elbilen Honda E. Bilen er perfekt til hverdagskørsel – uanset om du er i byen eller kører på motorvej. Vi kan også anbefale den smarte BMW i3, som var finalist ved Årets brugtbil 2021. Denne bilmodel er moderne, smal og leverer høj kørekomfort med loungestemning indvendigt.

Hvordan vælger du din bil i den mindre klasse?

Leder du efter en mindre bil og passer dit behov perfekt ind i én af kategorierne ovenfor, har vi gjort valget af en mindre bil lidt nemmere for dig. Så skal du bare vælge, om den skal være i den helt lille klasse eller lidt større. Men hvad gør du, hvis du har brug for en bil, der både er god til bykørsel, familieture og pendling? Så kan vi anbefale nogle lidt mere all-round modeller som fx Opel Astra, Peugeot 308, Seat Leon eller en VW Polo. De har alle sammen kvaliteter, der dækker over de fleste behov. Har vi ikke ramt helt plet endnu på din næste mindre bil? Så kontakt os endelig – vi kan bedre vejlede dig, hvis vi ved lidt mere om dig, dine behov og din økonomi.

Sidst opdateret: 9. februar 2022

Et lille udpluk af vores mindre biler...