ALD Carmarket

18x5 Hero image

Skal du vælge benzin eller diesel?

Er du i tvivl om, hvilken slags brændstof din næste bil skal køre på? Det bedste valg for dig kommer i høj grad an på dit kørselsmønster og din økonomi. Bliv guidet godt på vej i denne artikel, hvor du først får et overblik over fordelene ved hhv. benzin og diesel og til slut får et alternativ til de to traditionelle brændstoftyper.

Benzinmotoren

  • Lavere udledning af NOx (kvælstofoxid)

  • God til bykørsel, køkørsel og kortere ture

  • Mindre støj fra motor

  • Bedste valg til dig som kører kortere ture

Dieselmotoren

  • Har et cirka 20-30 % lavere brændstofforbrug

  • En lavere udledning af CO2 (kuldioxid)

  • Pumpepris for diesel er billigere

  • Bedste valg for dig der kører lange ture

Benzinmotoren

Benzinmotoren egner sig bedst til kortere ture samt bykørsel og køkørsel, fordi den kan holde til at køre med færre omdrejninger, uden at sodpartikler samler sig i olien. Benzinmotorer er herudover typisk også mere lydløse sammenlignet med en dielselmotor, hvilket er en klar fordel, når det kommer til din kørekomfort og køreoplevelse. Selve motoren i benzinbiler er ikke lige så dyr som en dieselmotor, og derfor er benzinbiler typisk billigere i anskaffelsespris. Dette afhænger naturligvis af bilmodel. Til gengæld kører de ikke lige så langt på literen og har derfor et højere brændstofforbrug samt CO2-udslip. Teknologiudviklingen de seneste år har dog bidraget til, at forskellen mellem benzin- og dieselbilers brændstofforbrug er langt mindre, end den har været, så benzinbiler er efterhånden ved at komme efter det. Og så scorer benzinmotorer generelt bedre på NOx-udslipskalaen. Hvis du kører korte ture på under 30 min. per tur, meget bykørsel og oftest sidder i kø, er vores klare anbefaling til dig en benzinbil.

Dieselmotoren

Dieselbiler tilbagelægger oftest flere kilometer per liter end benzinbiler, hvilket betyder lavere brændstofforbrug og dermed lavere CO2-udslip. På grund af dette er den generelle opfattelse, at dieselbiler er bedre for miljøet end benzinbiler på trods af et højere NOx-udslip. Fordi dieselbiler kører længere per liter og fordi diesel er billigere i pumpepris, er der typisk lavere forbrugsomkostninger forbundet med diesel. På den anden side er dieselbiler oftest dyrere i anskaffelsespris og reparationer. En væsentlig ulempe ved dieselmotoren er, at den er længere om at blive gennemvarm og derfor kan sode til, hvis den ikke når at gennemvarme på køreturen. Som resultat anbefaler vi kun dieselbiler til dig, som kører over 30 km eller over 30 min. per køretur om dagen. Så er du pendler eller nyder du bare de længere ture, er diesel helt sikkert den foretrukne motor for dig.

Den grønne løsning

De to ovenstående brændstofmotorer kan for mange stå som det genkendelige valg, men med branchens og hele verdens udvikling er der kommet flere og mere bæredygtige løsninger til de to brændstoftyper. Nu kan du således vælge mellem elbiler, hybridbiler og plug-in-hybridbiler.

Fælles for dem alle er, at de regenererer energi, når du bremser, og derfor er der mindre slitage og brændstofforbrug forbundet med disse motorer. Afhængigt af hvilken primær brændstoftype hybridbiler og plug-in-hybridbiler anvender, udleder disse lavere CO2 og NOx end rene diesel- og benzinbiler. Elbiler, herimod, udleder hverken CO2 eller NOx, hvorfor denne biltype vinder førstepladsen, når det gælder biler, der er gode for miljøet. Er du sikker på, at din næste bil skal køre grønt på den ene eller anden anden måde, kan du få vores anbefalinger til, om du skal vælge el, hybrid eller plug-in-hybrid her.

Vores udvalg af elbiler kan findes her, mens udvalget af hybridbiler kan ses her.

Skal du vælge benzin, diesel eller en grønnere løsning?

Det bedste, du kan gøre, når du tager valget om benzin, diesel eller en grønnere løsning, er først og fremmest at vurdere din økonomi og dit kørselsmønster. Som opridset ovenfor er benzinbiler generelt egnet til korte ture, bykørsel og køkørsel, hvorimod dieselbiler egner sig bedst til længere køreture på over 30 km/30 min. Men så er der jo også en tredje ting, man kan overveje: miljøet. Vil du gerne være fri for at udlede CO2 og NOx, skal du vælge en elbil uanset dit kørselsmønster. Så vores bedste råd er, at du skal overveje, hvilke faktorer der er vigtigst for dig. Hvis du har brug for råd og vejledning eller hvis du bare er mere nysgerrig, kan du altid kontakte en af vores kyndige salgskonsulenter. Du er altid velkommen til at skrive til os på chatten, give os et kald eller sende os en e-mail, hvis du har behov for sparring eller rådgivning.

Sidst opdateret: 6. juli 2021

Et lille udpluk af vores bil-udvalg