ALD Carmarket

18x5 Hero image

Værd at vide om BMW

Den tyske bil- og motorcykelfabrikant BMW er og har altid været pioner i motorbranchen. Derfor har vi hos ALD Carmarket til enhver tid et stort udvalg af BMW-bilmodeller, som du enten kan købe eller lease. Vil du vide lidt mere om bilmærket, kan du få indblik i BMWs historie, designfilosofi og modeller her.

Hvad er BMW?

BMW, som står for Bayerische Motoren Werke, fabrikerer både biler og motorcykler med hovedsæde i München, Tyskland. Ud over at producere køretøjer med BMW-emblemet, ejer de også bilmærket Mini og er moderselskab til Rolls-Royce Motor. BMW spænder altså vidt, men mest af alt er de i dag kendt for innovative luksusbiler af høj kvalitet. I 2011 lancerede BMW datterselskabet DriveNow, som i 2019 blev til ShareNow, da car2go og DriveNow fusionerede. ShareNow er et delebilskoncept, hvor man kan korttidsleje bl.a. BMW-modeller ved at betale pr. minut. Konceptet har indtaget metropoler verden over med sin funktionalitet og fokus på samkørsel, fællesskab og miljøbevidsthed. Herudover er BMW i dag indehaver af både udviklingscentre, forskningscentre og innovationscentre, som fungerer som en slags tænketanke i branchen.

Historien bag BMW

Startskuddet for BMW kan spores cirka 100 år tilbage, hvor to bayerske motorfabrikanter, som havde produceret flymotorer til 1. verdenskrig, slog sig sammen. Flymotorfabrikken Rapp Motorenwerke, blev til Bayerische Motoren Werke i 1916. Dette firma blev opkøbt af flymotorvirksomheden Bayerische Flugzeugwerke (BFw), som efterfølgende blev til BMW og dernæst flyttede al produktion til München. I 1923 introducerede de deres første komplette køretøj: en motorcykel. I 1928 opkøbte BMW Fahrzeugfabrik Eisenach, hvorved virksomheden også begyndte at producere biler. Først producerede de biler under licens fra Austin Motor Company, men i 1932 påbegyndte de bilproduktion baseret på BMWs egne designs. 1961 blev et skelsættende år for bilfabrikanten, da de præsenterede 1.500-modellen, der udfyldte et behov hos den gængse middelklasse. Modellen blev så populær, at ordrebogen boomede i en sådan grad, at produktionen dårligt kunne følge med. De succesfulde år i 1960’erne lagde derved grund for BMW som nutidens globale og verdensførende bilmærke.

Slogan og Logo

Det verdenskendte BMW-emblem med blå og hvide trekanter omsluttet af en sort ring, som er toppet med bogstaverne ’BMW’ kan dateres helt tilbage til 1917. Hvert eneste produkt, som fabrikken producerer, bærer emblemet. Den sorte ring stammer fra Rapp Motorenwerke, der som logo anvendte en hest med en sort ring omkring, hvori der øverst stod ’Rapp’. I 1917 blev 'Rapp' erstattet med 'BMW' og ringen blev udfyldt med symmetriske trekanter. Nogle teorier peger på, at disse trekanter symboliserer propeller som en hyldest til organisationens flymotorhistorik. BMW levede og åndede længe for deres slogan ’The Ultimate Driving Machine’, som de introducerede i 1970. Dette understreger, at fabrikanten stræber efter at være den allerbedste på alle tænkelige måder. Siden da, har de ændret deres slogan tilbage til ’Sheer Driving Pleasure’, som BMW også havde tilbage i 1965. Sloganet indikerer, hvad formålet for BMW er: at designe biler, der giver høj tilfredsstillelse.

Designfilosofi og kendetegn

BMW-bilmodeller har deres tydelige kendetegn som fx deres todelte grill på fronten, deres genkendelige rene linjer og deres L-formede baglygter. BMWs designfilosofi værner uden tvivl om designinnovation, teknologi og funktionalitet med respekt for et ikonisk brand og traditionerne bag. Dog gør BMW meget ud af ikke at lade innovation gå ud over funktionalitet, så derfor skal innovative tiltag blot berige bilmodellerne snarere end karakterisere dem. Der er altså fokus på føreren af bilen, og i sidste ende er målet med BMWs designkultur at skabe følelsesladede modeller med vedvarende appel. Selvom alle modeller klart bærer præg af BMWs overordnede designlinjer, fortolker hver model designkulturen på sin egen unikke måde, som gør dem alle til rene originaler. Netop derfor har BMWs forskellige designs gentagende gange modtaget fine priser, bl.a. IF Design Award for BMW-modellerne X1, M2, M6 og 7-serien. Desuden har BMW også vundet kundetilfredshedsundersøgelsen AutoIndex otte gange i træk, senest i 2019, som udføres af FDM og Loyalty Group.

Forskellige BMW-modeller og -typer

Hvad end du er til sedan, hatchback, cabriolet, stationcar, SUV, coupé eller miljøvenlige modeller, så har BMW noget til din smag. Men det kan være svært at finde rundt i de komplicerede modelnavne, så vi giver dig lidt hjælp på vejen her. Først og fremmest arbejder BMW med serier, som hver har forskellige modeller under dem. Serierne er navngivet med tallene fra 1 til 8. Jo højere seriens tal er, desto mere avanceret og dyrere bliver bilen som hovedregel. Står der herefter bogstaver giver de yderligere information, fx ’d’ for dieselmotor og ’i’ står typisk for benzinmotor. X står for firhjulstræk, C for coupé, s for sport, T for touring eller stationcar og t for hatchback. Desuden er der en bilmodel til ethvert behov.

Populære BMW-modeller

FDMs AutoIndex-undersøgelse viser, at BMW mange år i træk har toppet listen som det bilmærke, bilejerne er mest tilfredse med. Af populære og mindre modeller findes BMW 1-serie, der byder på god plads i kabinen. Bilen er ideel som bybil, når du hurtigt skal fra A til B i byens travle gader. Til dig, der skal bruge en kvalitetsbil til hyggelige ture med familien, er en populær model BMW 5-serie. Skal du ud i terrænet og befærdes i naturen, så er X1, X2 eller X5 de rette modeller for dig. I 2013 kom BMW med deres første fuldt elektriske serie kaldet i3, som også har opnået stor popularitet. Dertil er flere bilmodeller blevet 100 % elektriske eller lavet som plug-in-hybrider, hvilket beviser bilmærkets bevidsthed omkring verdens største aktuelle udfordring: klimaet.


Hvorfor vælge BMW?

Undersøgelser fra danske BMW-ejere peger på, at du ikke kan andet end at blive glad for din nye BMW. Du får kvalitetsgaranti, suverænt og innovativt design, førerfokuserede køreegenskaber og funktionalitet ud over det sædvanlige. Lige fra de kompakte og hurtige hatchbacks til de elegante og luksuriøse 5-seriesmodeller finder du kvalitet og køreglæde. Du vil altså ikke fortryde at blive BMW-ejer.

Har du brug for hjælp til at vælge den helt rigtige BMW for dig, vejleder vores dygtige salgskonsulenter dig meget gerne. Skriv til os på chatten, giv os et kald eller send os en e-mail – så hjælper vi dig godt på vej med dit næste bilkøb. Er du mere til leasing, hjælper vi dig også gerne med at finde din næste BMW-leasingbil. Du finder udvalget af vores BMW-modeller til leasing her.

Du kan også finde inspiration til din næste bil, blandt vores andre guides. Du kan bl.a. læse om de andre bilmærker fx værd at vide om Mercedes, Audi eller Volvo. Du kan også læse vores guide om ekstraordinære biler, de forskellige biltyper her eller de bedste biler i Danmark her.

Sidst opdateret: 14. marts 2022

Et lille udpluk af vores BMW-udvalg