ALD Carmarket

18x5 Hero image

De bedste økonomiske biler

Når du står over for et bilkøb eller valg af leasingbil, kan det være fristende kun at vælge med hjertet. Men det skader ikke også at involvere de mere rationelle tanker, hvis valget skal være langtidsholdbart. Bilens økonomi er et af de punkter, du fx kan gøre klogt i at overveje. I denne artikel får du et indblik i, hvad det vil sige at tænke økonomi ind i bilvalget, og du får samtidig vores anbefalinger til de bedste økonomiske biler.

Biløkonomi

Når vi taler om biløkonomi, er det allervigtigste, om det er en økonomisk fornuftig bil at køre i. Det er først og fremmest værd at kaste et blik på, hvor langt bilen kører på literen. Kører den over 25 km pr. liter, kan den helt sikkert karakteriseres som en økonomisk bil. Dernæst bør du overveje dine miljøkrav og dit kørselsbehov, da dette vil afgøre hvilken brændstofmotor, der er den rette for dig og din økonomi. Fx kan en dieselbil bedst betale sig, jo længere du kører om året. Du kan se de potentielle omkostninger ved hhv. en diesel-, benzin-, hybrid-, plug-in-hybrid- og elbil via FDM. Afgifter er også en afgørende faktor i biløkonomien - læs mere om dem på SKATs hjemmeside. Herudover er der andre vigtige faktorer, såsom bilens købspris eller månedlige ydelse (for leasing og finansiering) og forsikringsomkostningerne, som du skal være opmærksom på. Vil du vide mere om dette, kan du få et bedre overblik over, hvad det koster at have en bil her eller hvad det koster at lease en bil her.

Spørgsmål du kan stille for at finde ud af, om bilen er økonomisk:

  • Hvor langt kører bilen på literen?

  • Hvilken brændstofmotor har bilen?

  • Hvor høj er ejerafgiften for bilen?

  • Hvad vil bilen koste i forsikring?

  • Hvis du vil købe bilen: hvor meget koster den?

  • Hvis du vil finansiere eller lease bilen: hvor høj er den månedlige ydelse?

Den økonomiske pendlerbil

Dem, der pendler til og fra arbejde hver eneste dag, prioriterer oftest komfort og sikkerhed højest. Men for at både du og din tegnebog skal kunne holde til at tilbagelægge de mange kilometer dagligt, er det en god idé også at prioritere økonomi. Pendlere, der ikke skal bruge masser af plads, kan nyde godt af at vælge en mindre bil, da de oftest kører længere på literen. Hvis du kører over 20.000-30.000 km om året i din pendlerbil, kan det bedst betale sig at kigge efter dieselbiler, men kører du mindre, skal du gå efter en benzinbil. Vi anbefaler følgende biler, hvis du leder efter en lille pendlerbil: VW Polo, Ford Puma og Peugeot 208. Vil du gerne en størrelse op, bliver det lidt dyrere, men du får til gengæld også mere komfort. En økonomisk pendlerbil i mellemstørrelsen kunne fx være en VW Golf, Ford Fiesta, Opel Astra eller en Skoda Octavia.

Den økonomiske grønne bil

Den grønne bølge er for alvor over os, og som bilejer går du måske og drømmer om at tænke dette ind i din kørsel. Søger du derfor en bil, hvor du med god samvittighed kan sætte dig bag rattet og samtidig glæde dig over de økonomiske fordele, kan vi anbefale dig flere forskellige bilmodeller. Af økonomiske elbiler kan vi anbefale den kvikke bybil Renault Zoe og Hondas første elektriske bybil, Honda E. Er du mere til hybridbiler, kan vi anbefale den smarte Renault Clio eller en Hyundai IONIQ hybrid. Vi kan også anbefale plug-in-hybridbilen Renault Captur E-Tech, hvor du får meget SUV for pengene.

Den økonomiske familiebil

Søger du en økonomisk familiebil, er nøgleordet typisk rummelighed. Der skal gerne være masser af plads i både bagagerum og kabine. Tre gode bud i denne kategori er Ford Mondeo, Skoda Octavia og VW Passat, som alle har rigeligt med plads i bagagerummet. Er I en lidt større familie, skal I kigge efter en SUV eller en MPV med mere plads i kabinen. Dog er det oftest sådan, at jo større bil, desto kortere kører den på literen, og derved bliver andre udgifter også højere. Men der kan jo nu engang være brug for den ekstra plads. Vil du have en lidt større økonomisk bil, kan vi derfor anbefale en Renault Kadjar.

Den økonomiske luksusbil

En luksusbil kan man typisk karakterisere som en bil med et lækkert design, en suveræn motor, køreglæde ud over det sædvanlige, masser af ekstraudstyr og som resultat af alt dette; ofte også en lidt højere pris. Men hos ALD Carmarket er det faktisk muligt at vælge en økonomisk luksusbil, som ikke koster spidsen af en jetjager, fordi vores biler er brugte. Dog hænger økonomiske luksusbiler ikke på træerne, og det kan være svært at finde mange luksusbiler, der kører over 25 km på literen. Det bedste bud er en Tesla Model 3, hvor du får en elbil med imponerende køreegenskaber og lang rækkevidde. Ønsker du dig en økonomisk luksusbil til en lavere anskaffelsespris eller månedlig ydelse, skal du lede blandt de brugte. Ud over Tesla kan vi også nævne Audi A6, Audi A3, BMW 320d og Mercedes E220d som gode bud på relativt økonomiske luksusbiler.

Hvordan vælger du din økonomiske bil?

Som med mange andre valg, er det nærmest umuligt kun at vælge bil på ét parameter, fordi du som oftest har flere forskellige behov. Derfor har vi i ovenstående forsøgt at kombinere økonomi med fire yderligere behov, som viser, at der findes et hav af økonomiske biler til et hav af forskellige mennesker.

Hvis du gerne vil finde en økonomisk bil, men hverken er interesseret i en pendlerbil, en familiebil, en luksusbil eller en grøn bil – eller hvis du ønsker flere anbefalinger inden for disse kategorier - er du mere end velkommen til at tage kontakt til vores kyndige salgskonsulenter, som kan hjælpe dig med at finde en økonomisk bil, der passer til præcis dit behov – hvad enten du vil købe eller lease.

Sidst opdateret: 31. juli 2023

Et lille udpluk af vores økonomiske biler