ALD Carmarket

18x5 Hero image

Hvad koster det at lease en bil?

De forskellige omkostninger ved at lease en bil kan sommetider være svære at gennemskue, men det kan nemt gøres overskueligt. I denne artikel får du et klart overblik over omkostningerne ved at lease en bil hos ALD Carmarket – både før, under og efter leasingperioden.

Hvad koster privatleasing?

Når du privatleaser en bil hos ALD Carmarket, kan du have udgifter i tre forskellige dele af din leasingperiode:

Før leasingperioden

  • Depositum ved online leasing


  • Udbetaling + én måneds leasingydelse (fratrukket depositum hvis leaset online)


Under leasingperioden

  • Månedlig leasingydelse inkl. evt. ekstraudstyr + evt. forsikring via ALD Carmarket

  • Grøn ejerafgift/CO2-ejerafgift

  • Evt. forsikring via eget forsikringsselskab

  • Andre udgifter, fx brændstof

Efter leasingperioden

  • Eventuelt afleveringsgebyr

  • Eventuelle overkørte kilometer

  • Eventuel efterfakturering ved skader sket under leasingperioden

Disse udgifter fremgår også af din leasingkontrakt, og du vil få en masse af informationerne via e-mail.
Nedenfor har vi udspecificeret udgifterne under hver del af din leasingperiode.

Hvilke udgifter er der før leasingperioden?

Når du leaser en bil hos ALD Carmarket, skal du lægge en udbetaling + én måneds leasingydelse senest 48 timer inden udlevering af leasingbilen. Størrelsen på udbetalingen afhænger af bilens model, men er som oftest mellem 5.000 kr. og 30.000 kr. Leaser du for eksempel en Ford Fiesta, er udbetalingen 5.000 kr., hvorimod udbetalingen for en Audi A5 er 30.000 kr. Din månedlige leasingydelse afhænger af den valgte bilmodel, det valgte antal årlige kilometer og leasingperiodens længde.

Leaser du online, skal du dog først og fremmest betale et depositum på 5.000 kr. for at gennemføre ordren. Dette depositum trækkes fra udbetalingen, og restudbetalingen (udbetaling minus depositum på 5.000 kr. plus en måneds leasingydelse) betales herefter via bankoverførsel senest 48 timer inden leveringen af bilen.

Hvilke udgifter er der under leasingperioden?

I leasingperioden skal du hver måned betale en leasingydelse, der giver dig fuld rådighed over bilen. Denne ydelse inkluderer service og vedligeholdelse, hvilket indbefatter serviceeftersyn og reparationer i forbindelse med normal drift og slitage.

Hvis du tilvælger ekstraudstyr til din leasingbil, lejer du udstyret til en fast pris hver måned oven i leasingydelsen. Tilvælger du for eksempel en parkeringssensor, betaler du 158 kr. ekstra per måned i hele leasingperioden.

Beslutter du dig for at benytte ALD Carmarkets leasingforsikring fra 428 kr. per måned, lægges dette også oven i den månedlige leasingydelse.

Læs mere om leasing hos ALD Carmarket.

Hvilke yderligere udgifter er der under leasingperioden?

Foruden udgifter til ALD Carmarket skal du også som leasingtager være opmærksom på, at du selv skal betale grøn ejerafgift/CO2-ejerafgift for bilen under leasingperioden. Denne opkrævning kommer typisk halvårligt. Beløbet for dette kan du se på Skat.dk, inden du lægger leasingordren hos ALD Carmarket. Afgiften afhænger af køretøjet og bliver opkrævet forud.

Hvis du ikke vælger ALD Carmarkets leasingforsikring, er det et lovkrav, at du finder en alternativ forsikring og betaler omkostningerne til denne. Derudover er der selvfølgelig andre udgifter til bl.a. brændstof, bilvask, broafgifter, vejafgifter og reservedele/sliddele (i det omfang de ikke er omfattet af serviceaftalen) under leasingperioden.

Hvilke udgifter er der efter leasingperioden?

Når din leasingkontrakt udløber, skal leasingbilen tilbageleveres ved et FDM-testcenter, du booker tid hos her. Det koster 1.000 kr. i afleveringsgebyr, medmindre du afleverer bilen i et af FDM-centrene i Taastrup eller Fredericia, for så er det gratis.

Når du afleverer bilen tilbage, bliver antallet af kilometer, du har kørt i leasingperioden, noteret. Hvis du har kørt flere kilometer end maksimumkilometerantallet i din leasingkontrakt, skal du betale 1,25 kr. per overkørte kilometer.

Til sidst vil du blive faktureret for eventuelle nye skader, fx ridser og buler, som ikke var der ved begyndelsen af leasingperioden, og diverse mangler i henhold til kontrakten.

Vil du vide, hvordan man privatleaser en bil, og hvad du ellers skal være opmærksom på skridt for skridt i hele leasingprocessen?

Sidst opdateret: 8. juni 2021


I denne artikel tager vi forbehold for trykfejl og eventuelle ændringer. Når du leaser en bil hos os, er det din leasingaftale, der gælder, men du kan bruge artiklen som vejledning.

Et lille udpluk af vores leasingbil-udvalg