ALD Carmarket

18x5 Hero image

Guide: Sådan privatleaser du en bil

Leasing er et koncept, som bliver ved med at vokse sig større og større på det danske bilmarked. Mange har en idé om, hvad leasing er, og hvad det indebærer, men hvordan leaser man egentlig en bil? I denne artikel får du en komplet guide, der dækker alt det, du skal vide for at lease en bil.

Find din drømmebil og skræddersy din leasingaftale

Hos ALD Carmarket har vi gjort det let for dig at få et overblik over de biler, du kan privatlease. På vores søgeside kan du nemlig filtrere bilerne efter, om de kan leases. Du kan ydermere filtrere efter bilmærke og behov. Du er også meget velkommen til at skrive til os på chatten og få vejledning om hvilken bil, der passer til dine behov.

Når du har fundet din leasingbil, skal du beslutte dig for to ting:

  • Dit kørselsbehov: det antal kilometer, du vil estimere, at du kører årligt

  • Din leasingperiode: det antal måneder du gerne vil lease bilen i

Som hovedregel bliver den månedlige leasingydelse højere desto flere kilometer pr. år, du vælger, og lavere desto længere, du vil lease bilen. Du kan vælge dit kørselsbehov mellem 10.000 og 40.000 km pr. år, og du kan frit vælge, om din leasingperiode skal være 12 måneder eller helt op til 36 måneder. På udvalgte modeller tilbyder vi også korttidsleasing, som giver dig en kortere bindingsperiode på ned til 6 måneder. Læs mere om korttidsleasing her.

Tilvalg: ekstraudstyr og forsikring

For at lægge en ordre på en leasingbil, skal du afgøre, om du vil tilvælge ekstraudstyr. Prisen for ekstraudstyr lægges oven i den månedlige leasingydelse.

Herefter skal du vælge, om du vil afhente bilen i et af vores showrooms eller få den leveret til døren, hvorefter du vælger udleveringsdato og -tidsrum. Du skal også oplyse forsikringsselskab. Det er dit ansvar, at der er tegnet ansvars- og kaskoforsikring for bilen for den periode, du leaser den i.

Hvis du ikke selv har en forsikring, der dækker en leasingbil, kan du tegne en forsikring med ALD Carmarket fra 428 kr./md. oven i leasingydelsen. Til denne basisforsikring kan du også købe tilvalgsdækningerne glasdækning for 109 kr./md. og Falck vejhjælp for 39 kr./md. Du kan læse meget mere om vores leasingforsikring her.

Kreditvurdering: kan du lease en bil?

Når du bestiller en leasingbil hos os, går vores kreditafdeling i gang med at foretage en kreditvurdering af dig, så vi kan finde ud af, om du kan lease bilen. Først laver vi et præ-tjek via RKI-opslag og dernæst sender vi dig en mail, hvori du skal give adgang til dine bankdata, så vi kan færdiggøre kreditvurderingen. Uanset om du bliver kreditgodkendt eller ej, vil du modtage en mail med besked om dette. Det betyder derfor, at positiv kreditvurdering er en forudsætning for, at du kan lease en bil hos os.

Hvad er en leasingkontrakt?

Hvis du bliver kreditgodkendt, vil du modtage en mail fra e-signatur, når din leasingkontrakt er klar til underskrift. Når du har modtaget denne mail, skal du underskrive kontrakten digitalt med NemID via e-signatur inden for 24 timer. En leasingkontrakt er en aftale mellem leasinggiver, dvs. ALD Carmarket, og dig som leasingtager. Kontrakten bestemmer alle omstændighederne, der drejer sig om leasingaftalen og -bilen.

Udlevering af leasingbilen

Vælger du at afhente bilen, gennemgår en repræsentant fra ALD Carmarket bilen med dig, og du underskriver en udleveringsseddel, som specificerer eventuelle ridser og buler på udleveringstidspunktet. På den måde er både du og ALD Carmarket enige om, hvilke fejl bilen havde, inden du fik rådighed over den. Når du vælger at få leveret bilen, bliver bilen leveret af en vognmand. Derfor er skadeskort udfyldt på forhånd af sælger, og sammen med vognmanden gennemgår du, om det hele stemmer.

Regler for leasing af biler til private

Ifølge Forbrugeraftaleloven §18, stk. 2, har du som leasingtager ikke krav på fortrydelsesret, når du privatleaser en bil – hverken fysisk eller over internettet, da billeasing anses for at være en transportydelse, jf. Forbrugerombudsmanden. Du er som hovedregel omfattet af leasingkontrakten, som du derfor bør læse nøje.

Hvad skal du være opmærksom på i leasingperioden?

Kilometertal

I din leasingkontrakt er du omfattet af et maksimumkilometertal, som du bør holde dig inden for. Hvis du kører over dette, skal du hos ALD Carmarket betale 1,25 kr. pr. overkørte kilometer. Hvis du pludselig forudser, at du kommer til at køre langt over det maksimale kilometertal, kan du ændre din kontrakt med ALD Carmarket. En ændring koster 300 kr. ekstra pr./md. fra ændringsdatoen.

Bilsyn

Når du overtager leasingbilen, får du udleveret et servicehæfte, hvori datoer for bilsyn fremgår. Det er vigtigt, at du overholder disse bilsyn, som dækkes af service- og vedligeholdelsesaftalen i leasingkontrakten. Når bilen har brug for et syn, kører du den bare til det nærmeste autoriserede værksted. Læs mere om det periodiske bilsyn, og se et kort over alle godkendte synshaller.


Hvad så når leasingperioden er slut?

Din leasingperiode slutter på den udløbsdato, der er specificeret i din kontrakt. Leasingbilen skal tilbageleveres ved et FDM-testcenter, du booker tid hos her. Det koster 1.000 kr. i afleveringsgebyr, medmindre du afleverer bilen i et af FDM-testcentrene i Taastrup eller Fredericia, for så er det gratis. Hvis du gerne vil være med til FDM's gennemgang af din leasingbil, skal du booke en aftale i god tid. Hvis du ikke vil være med til gennemgangen, behøver du ikke booke en tid. Vær dog opmærksom på eventuelle COVID-19-restriktioner ved gennemgang.

Når FDM har gennemset bilen, bliver du kontaktet vedr. eventuelle nye buler eller ridser samt overkørte kilometer, som efterfaktureres.

Sidst opdateret: 14. juni 2021


I denne artikel tager vi forbehold for trykfejl og eventuelle ændringer. Når du leaser en bil hos os, er det din leasingaftale, der gælder, men du kan bruge artiklen som vejledning.