ALD Carmarket

18x5 Hero image

Værd at vide om Renault

Bag kulisserne hos det franske industrielle bilmærke, Renault, sidder knap 180.000 medarbejdere i 134 lande. Renaults mission er at levere bæredygtig mobilitet til hele verden. Vi tager dig her med en på en tur ind i hjertet af Renault, hvor vi afdækker Renaults historie, de mest populære Renault-modeller og meget mere.

Hvad er Renault?

Renault er en multinational bilproducent med hovedkontor i Boulogne-Billancourt nær Paris. Virksomheden producerer en række personbiler og varevogne og har tidligere produceret blandt andet lastbiler, tanks og fly.

I 2020 er Renault den femtende største bilproducent i verden målt på produktionsvolumen, og deres største fokus lige nu er, at udvikle fremtidens mobilitet. Det gør Renault ved at innovere, udvikle og teste teknologier og tjenester, hvor de i høj grad trækker på den bilalliance, virksomheden har med Nissan og Mitsubishi. Alliancens aftale indebærer muligheden for samproduktion af platforme og fælles produktionsanlæg.

Renaults historie

Med et teknologisk gennembrud af en gearkasse, der ikke før var set i sin tid, blev Renault grundlagt på juleaftensdag tilbage i 1898. Mærket blev stiftet i Frankrig af brødrene Louis, Marcel og Fernand Renault, hvis interesse og kompetencer udsprang af tidligere succesoplevelser inden for motorsport. Virksomheden oplevede stor succes fra start og modtog hele 12 ordrer det første år. I første verdenskrig spillede Renault en væsentlig rolle, hvor de leverede både biler, kanoner og patronhylstre til det franske militær. Renault producerede ligeledes tanks under 2. verdenskrig til både Frankrig og den tyske besættelsesmagt, hvorfor virksomheden ved befrielsen blev statslig overtaget af Charles de Gaulle, inden den blev privat igen i 1990'erne. Motorsport har desuden været en stor del af brandets DNA fra begyndelsen og er fortsat en stor del. Renault har bl.a. vundet Formel 1 verdensmesterskabet flere gange samt mange andre store motorsportsløb. Dette har bl.a. været med til at sikre Renault-køretøjernes pålidelighed.

Bilmærkets navn, logo og slogan

Virksomhedens første navn var ’Renault-Frères’, som betyder ’Renault-brødrene’. Logoet dengang forestillede to sammenflettede R’er samt brødrenes initialer. I 1906 overtog Louis Renault hele virksomheden og logoet blev erstattet af et billede af den Renault-model, der havde vundet det franske grand prix. I 1910 ændrede Louis virksomhedens navn til 'Société des Automobiles Renault'. Fra 1924 kom det diamantformede logo til, men blev i starten eksklusivt brugt på luksusbiler. Siden da har det diamantformede logo ændret udseende, men formen er der ikke blevet ændret på, og i dag er det lodrette diamantlogo placeret i fronten på alle Renault-biler. Af samme grund kaldes Renault for ’diamond brand’. Sloganet 'Renault - Passion for Life’ understreger deres designfilosofi, der lægger vægt på kunderne og deres hverdag for at kunne levere innovative kvalitetsbiler, der gør hverdagen lettere.

Designfilosofi og kendetegn

Enkelhed, lidenskab og glød er de tre nøgleord, der skaber rammerne for en emotionel tilgang til design hos Renault. Sloganet ’Passion for life’ omfavner dette, mens det bringer brugervenlighed og kundefokus i front. Selvom designtilgangen er fransk, udfordrer Renault hele tiden normen inden for bildesign for at kunne tilbyde et innovativt design med innovative funktioner. I 2009 tiltrådte Laurens van den Acker Renault og skabte den nuværende designfilosofi, der er bygget op omkring den menneskelige livscyklus. Designstrategien afspejler seks store faser i livet: kærlighed, udforskning, familiestiftelse, arbejde, fritid og endelig den visdom, der følger med disse oplevelser. Denne filosofi transformeres til alle Renaults produkter og driver virksomheden mod nye kommercielle indsatser sideløbende med konstant opdatering af den eksisterende produktportefølje.

Bilmodellerne hos Renault

Siden begyndelsen har Renault designet mange forskellige bilmodeller, og det nuværende bilsortiment er bredt og alsidigt. Her kan der vælges mellem bl.a. minibiler, pendlerbiler og familiebiler, herunder både SUV’er, crossovers, sedaner, stationcars, hatchbacks og coupéer. Renault tilbyder desuden bilmodeller, der er elektriske eller biler som er hybrid- og plug-in-hybridbiler. Bl.a. Renault Zoe. Bilerne omfavner alle former for behov. Er du fx førstegangskøber er biløkonomi en vigtig faktor, her er Renault Clio et fornuftigt bud. Står du overfor en familieforøgelse, kan Renault Mégane være den rette for dig eller søger du en bil med højde, kan Renault Captur være netop dén bil, du søger. Du kan også få den ekstraordinære SUV-model Renault Arkana, der fås som RS (Renault Sport). Desuden fås flere af modellerne som RS, til dig, der søger en mere sporty bil.

Populære Renault-modeller

Renault Clio er Renaults absolutte bestseller på tværs af fire modelgenerationer verden over. Bilmodellen overhalede endda Volkswagen Golf i at blive Europas bedst sælgende bil i februar 2020. Renault Clio vandt, fordi modellen er yderst komfortabel at køre i og dens indvendige design er et af de bedste i klassen. Derudover er Renault også kendt for Renault Zoe-modellen, som er en moderne og dynamisk elbil til hverdagskørsel. Andre populære modeller er Renault Captur - den sporty SUV med et muskuløst, moderne design - og Renault Mégane, som er den perfekte familiestationcar med sofistikerede detaljer, rummelighed og sportslige egenskaber. Til slut kan vi ikke undgå at nævne den familievenlige Renault Kadjar - en SUV-model med off-road-egenskaber, der klarer alle terrænudfordringer eller Renault Espace, som er den store familiebil.

Hvorfor vælge Renault?

Der er mange årsager til at vælge en bil fra Renault: designet er blødt og varmt og bilerne er pålidelige. Udvalget spænder desuden bredt, så der er noget til enhver smag og ethvert behov. Derudover er du sikker på en velfungerende og innovativ bil til en fornuftig pris, så alle kan være med.

Har du brug for hjælp til at vælge den helt rigtige Renault for dig, vejleder vores dygtige salgskonsulenter dig meget gerne. Skriv til os på chatten, giv os et kald eller send os en e-mail – så hjælper vi dig godt på vej med dit næste bilkøb. Er du mere til leasing, hjælper vi dig også gerne med at finde din næste Renault-leasingbil. Se udvalget af Renault-modeller til leasing her.

Du kan også finde inspiration til din næste bil, blandt vores andre guides. Du kan bl.a. læse om de forskellige biltyper her, få anbefalinger til de bedste små biler her, læse om andre bilmærker, såsom Ford her eller Audi her eller få vores anbefalinger til de bedste økonomiske biler her.

Sidst opdateret: 10. februar 2022

Et lille udpluk af vores Renault-udvalg