ALD Carmarket

18x5 Hero image

Hvad er den bedste familiebil?

Når man er en familie, er det praktisk at have en bil til at fragte børn, kæledyr, bedsteforældre og udstyr rundt på en nem og bekvem måde. Dog kan det være svært at vælge den helt perfekte bil, for man vil selvfølgelig gerne have, at bilen både er rummelig, børnevenlig, økonomisk og sikker. I denne artikel tager vi fat i emnet familiebil og kommer med anbefalinger til, hvordan I som familie kan vælge jeres.

Rummelige familiebiler

Hvis vi tager udgangspunkt i, at alle biler selvfølgelig har sikkerheden i orden, må det næste krav være, at der som minimum skal være god plads i jeres næste familiebil. På baggrund af dét krav er der hovedsageligt tre typer biler at vælge mellem:

 • Stationcar

 • SUV (Sport Utility Vehicle)

 • MPV (Multi Purpose Vehicle)

Stationcar – den økonomiske familiebil

Stationcars kommer i stort set alle størrelser, priser og designs, og derfor vil I med stor sandsynlighed altid kunne finde en stationcar, der matcher jeres behov og krav. Biltypen har et lavt tyngdepunkt og er derfor enormt god at køre i, fordi den laver sikre, behagelige sving. Biltypens design er karakteriseret som aerodynamisk, og denne bils brændstoføkonomi er oftest yderst fornuftig. Derudover er en stationcar selvfølgelig rummelig og har fem sæder, så der lige nøjagtig er plads til en familie på to voksne og tre børn. Hvis I prioriterer komfort højt, egner den sig muligvis bedst til en familie på fire. Derfor anbefaler vi jer at vælge en stationcar, hvis I er en økonomisk bevidst mindre familie. Vores rummelige, børnevenlige og sikre favoritter inden for stationcar-kategorien er Skoda Octavia, VW Passat, Ford Mondeo og Opel Insignia.

SUV – den komfortable familiebil

En SUV er typisk en firhjulstrækker med rummelighed og komfort i højsædet, og i denne type bil sidder man bogstaveligt talt i højsædet – SUV’en er høj, og det giver et enormt godt udsyn. Af denne grund føles det også mere sikkert at køre i denne bil. Desuden er SUV’en blevet yderst populær, og derfor fås biltypen nu i mange forskellige prisklasser, så man behøver ikke lægge en stor sum penge for at få fat i en SUV. Hvis man skulle sætte en finger på noget hos denne bil, kunne det være, at dens bagagerum ofte er lidt mindre end hos stationcaren og MPV'en. På grund af den mindre plads bagi, anbefaler vi SUV'en til familier med større børn, der ikke kræver for meget udstyr. Vores favoritter i denne kategori er VW Tiguan, Mercedes GLC og Volvo XC60.

MPV – den fleksible familiebil

MPV er en stor, rummelig bil til mange formål. Biltypen er populær hos de store familier. Bagagerummet er faktisk så stort i MPV’en, at der er plads til to ekstra personer, hvis man slår sæderne op bagi. Det vil sige, at de fleste MPV’er er syvpersoners. Denne type bil er altså enormt fleksibel, da den både kan bruges af en familie på fire eller fem med bagage, men også hvis nogle af børnenes venner eller kærester skal med i bilen. På grund af fleksibiliteten og størrelsen af bagagerummet er denne biltype desuden også perfekt til kør-selv-ferier. Hvis I er en større familie og ofte kører lange ture, anbefaler vi derfor en MPV til jeres familie. Vores favorit MPV’er, som både er sikre, børnevenlige og rummelige, inkluderer VW Touran, Citroën Grand C4 Picasso, Ford S-MAX og Ford Galaxy.

Hvilken type familiebil, der er perfekt for jer, kommer an på jeres families størrelse, vaner, økonomi, brug og behov

Hvilken mindre familiebil kan anbefales?

Ovenfor er vi dykket ned i familiebilerne med plads, men hvis I er en mindre familie, har I måske ikke brug for al den plads og vil hellere have en bil, der er nem at parkere. Her kan vi anbefale dig Skoda Fabia Combi, Ford Focus ST eller Golf, der er mere kompakte bilmodeller, men også rummelige, børnevenlige og sikre.

Hvad er det bedste valg for jeres familie?

Der er mange muligheder inden for kategorien familiebil. Derfor kan I med fordel tage en snak med ALD Carmarkets dygtige salgskonsulenter, som kan guide jer til den perfekte familiebil for jeres familiestørrelse, behov, økonomi, udstyr og brug. I kan også kigge jer lidt omkring i vores online showroom, hvor vi har gjort bilkøbsprocessen lidt lettere ved at kategorisere vores biler efter behov som fx syvpersoners, børnevenlig og økonomisk. Er leasing et bedre valg for jer, har I også mulighed for at lease mange af vores familiebiler. Se alle biler til leasing.

Hvorfor købe jeres familiebil hos ALD Carmarket?

Hos ALD Carmarket får I:
 • Kun biler med fuld servicehistorik

 • Kvalitetstjekkede biler

 • Seks måneders mekanisk garanti

 • Kompetent, skræddersyet og troværdig rådgivning

 • Mulighed for at købe bilen 100 % online

 • 360 graders billeder online

 • Hurtig levering til døren på fastlandet og alle brofaste øer ved onlinekøb

 • 14 dages fuld returret ved onlinekøb

Brug for vejledning?

Hvis du og din familie har brug for mere information og vejledning i forbindelse med jeres næste bilkøb, er I altid velkomne til at skrive til os på chatten, give os et kald eller sende os en e-mail.

I er selvfølgelig også velkomne til at besøge os i vores showrooms i Taastrup og Fredericia, hvor I kan prøvekøre vores biler og få personlig vejledning af vores kompetente salgskonsulenter.

God biljagt!

Sidst opdateret: 21. april 2022

Et lille udpluk af vores børnevenlige biler