ALD Carmarket

18x5 Hero image

Guide til køb af brugt bil:

Værd at vide som førstegangskøber

Brugtvognsmarkedet kan godt føles som lidt af en jungle. ALD Carmarket har derfor lavet en vejledning over de ting, du skal være opmærksom på, når du køber brugt bil. Læser du med her, er du godt klædt på til at tage en købsbeslutning.

Din tjekliste til køb af brugt bil

  • Brug tid på at finde den rette forhandler - husk at tjekke ratings på fx Trustpilot

  • Find den rette bil, der passer til dine behov - undersøg fx om diesel, benzin, hybrid, plug-in-hybrid eller el passer bedst til dig

  • Benyt troværdige tredjepartskilder til at dobbelttjekke, om prisen er fair

  • Tjek altid, om der er restgæld i bilen

  • Husk at sikre dig, at modellen er sikker og at kilometertallet stemmer

  • Det er en god idé at prøvekøre bilen eller se bilen live

Hvilken bil skal jeg vælge?

Hvis du har et helt specifikt behov med hensyn til din næste bil, kan du med fordel få et overblik over de biler, der matcher netop dit behov hos ALD Carmarket. Hos os er bilerne nemlig inddelt i forskellige behovskategorier: syvpersoners, trækkraft, luksus, økonomisk, kvik i byen, børnevenlig og miljøvenlig. Du kan også gå efter, hvad eksperterne anbefaler ved at tjekke de modeller ud, der gennem årenes løb er blevet kåret og nomineret som årets brugtbil. Seat Leon blev årets brugtbil i 2020 med konkurrenter som Kia Ceed, BMW 3-serie, Mercedes A-klasse og Skoda Superb. I 2019 blev det VW Golf med Ford Fiesta, Skoda Octavia og Nissan Qashqai som konkurrenter. I 2018 løb BMW 1-serien afsted med sejren og havde Ford Focus og Citroën C4 Cactus som konkurrenter. Du kan også læse om de forskellige kåringer af Danmarks bedste biler her. Har du brug for rådgivning til, hvilken bil der passer til dine ønsker eller behov, er du selvfølgelig også meget velkommen til at kontakte os.


Hvor meget ekstraudstyr har jeg brug for?

På brugtbilsmarkedet er hver eneste bil unik. Derfor er det oftest ikke muligt at til- eller fravælge udstyrspakker, da udstyret allerede er installeret. Det er altid en stor fordel, at bilen har en udstyrspakke installeret, da man derfor får flere funktioner og større komfort med i købet. Denne fordel kan brugtbilskøbere finde hos ALD Carmarket, da der ofte er en stor mængde ekstraudstyr inkluderet i prisen. Ligeledes har du ved køb af brugt bil hos ALD Carmarket mulighed for at tilkøbe:

  • Nyt sæt vinterdæk

  • Anhængertræk (fast eller aftageligt)

  • Solfilm

  • Parkeringssensor

Husk at tjekke, om der er restgæld i bilen!

Hvilke finansielle oplysninger om bilen skal jeg tjekke?

Det er vigtigt at tjekke, om der er restgæld i bilen for at sikre, at du ikke køber katten i sækken. Dette kan nemt tjekkes med dette opslagsværktøj, hvis du kender bilens nummerplade eller stelnummer. Du kan også kontakte ”Den Digitale Bilbog” via Tinglysningsrettens hjemmeside og oplyse om bilens stelnummer.

Hvad er en fair pris for en brugt bil?

Hvis du vil vide, om prisen på en bil er fair, kan du anvende AutoUncles bedømmelse af bilpriser hos forskellige bilforhandlere. AutoUncle vurderer prisen ud fra faktuelle oplysninger om bilen, sammenligner den med lignende biler på markedet og beregner derved, hvad bilen burde koste.

Hvordan ved jeg, om bilen er økonomisk?

Tjek, hvor brændstoføkonomisk bilen er og hvad den koster i grøn ejerafgift på Færdselsstyrelsens hjemmeside. Hvis du generelt ønsker en økonomisk bil, der kører langt på literen, skal du gå efter en bil med en mindre motor, en bil der kører over 25 km/l eller en el-, hybrid- eller plug-in-hybridbil.

Hvordan ved jeg, om kilometertallet og bilens alder er angivet korrekt?

Du kan tjekke, hvorvidt kilometertallet er sandsynligt og hvornår bilen blev indregistreret første gang på Færdselsstyrelsens hjemmeside ved at indtaste bilens registreringsnummer eller stelnummer, hvorefter du får vist bilens synsrapport(er). Generelt kan fusk med kilometertal og alder undgås ved at vælge en troværdig forhandler. Til dette formål er det en god idé at tjekke bedømmelsen af bilforhandleren på Trustpilot.

Du er altid sikret 2 års reklamationsret, når du køber brugt bil

Bør jeg prøvekøre bilen?

Det er en god idé at prøvekøre bilen, uanset om du vælger at købe brugtbil hos en privatperson eller hos en bilforhandler. Tag dig god tid til at prøvekøre den, så du kan danne dig et ordentligt indtryk af bilen. Hos ALD Carmarket kan du også se bilen live hjemmefra på et videokald med en salgskonsulent, hvor du bl.a. kan stille spørgsmål, høre bilens motor og se alle bilens detaljer ”in action”. Se, hvordan du gør her.

Hvordan ved jeg, om bilen er sikker?

Færdselsstyrelsen giver et godt praj om kollisionssikkerheden. Denne kan du beregne ud fra bilens score angivet hos Euro NCAP. På den svenske side folksam.se kan du også finde informationer om forskellige bilmodellers sikkerhed baseret på data fra trafikulykker.

Hvilke rettigheder har jeg som brugtbilskøber hos en bilforhandler?

I henhold til Købeloven er du altid sikret en reklamationsret på 2 år, når du køber en brugt bil. Dette gælder uanset, hvilke regler forhandleren har formuleret, da Købeloven på dette punkt er ufravigelig. Du kan læse mere om dine rettigheder direkte i Købeloven på Retsinformation eller i artiklen Brugt bil: Kend dine rettigheder.

Brug for vejledning?

Hvis du har brug for information og vejledning i forbindelse med dit næste bilkøb, er du altid velkommen til at skrive til os på chatten, ringe til os eller sende os en e-mail. Du er selvfølgelig også velkommen til at besøge os i vores showrooms i Taastrup eller Fredericia.

God biljagt!

Sidst opdateret: 10. maj 2021

Et lille udpluk af vores biler som kan købes