ALD Carmarket

18x5 Hero image

Brugt bil: Kend dine rettigheder

Brugtbilsmarkedet er aldeles attraktivt for mange bilkøbere. Biler mister nemlig hurtigt deres værdi, og derfor kan du ofte erhverve dig en yderst velfungerende brugt bil til en langt lavere pris end ved køb af en ny bil. Inden du køber brugt bil, er det dog en god idé at gøre dig bekendt med de rettigheder, du har som brugtbilskøber.

Dine rettigheder ved køb af brugt bil

 • Altid to års reklamationsret ved køb af brugt bil hos forhandler

 • Ingen reklamationsret ved køb af bil hos privatperson

 • Forhandleren har oplysningspligt og skal oplyse alle kendte fejl og mangler ved købstidspunktet

 • Fejl, der viser sig inden for de første seks måneder efter købet, skal udbedres hos forhandleren

 • Udbedrer forhandleren ikke fejlen inden for rimelig tid, har du ret til at ophæve købet

Hvad siger købeloven om brugte biler?

Ved køb af brugt bil hos en forhandler er du som køber automatisk dækket af Købeloven. Dette indebærer en række regler, som giver køber rettigheder over for sælger. Når du køber bil hos en forhandler, har du fx altid ret til to års reklamationsret. Det betyder, at der kan reklameres for fejl, som er forårsaget af en mangel, der var til stede på købstidspunktet. Hvis du derimod køber en brugt bil hos en privatperson, fx via Bilhandel.dk, køber du som beset og har derfor ikke krav på reklamation. Hvis du vil vide mere om en bil, der er til salg hos en privat, kan du bruge registreringsnummeret til at tjekke bilen ud på Tjekbil.dk.

Fejl, der viser sig inden for de første seks måneder efter køb hos en forhandler, vil automatisk formodes at være forårsaget af mangler, der var til stede, før købet fandt sted. Dette er den såkaldte formodningsregel, som siger, at hvis forhandler ikke kan bevise, at manglen først er opstået efter købet, vil denne regel gælde.

I forbindelse med reklamationen vil fejlen blive repareret, hvortil du har ret til at ophæve købet, hvis forhandler ikke formår at udbedre manglen inden for rimelig tid. Hvis du dog ønsker at beholde bilen, kan du forlange et afslag i købesummen.

Husk at indberette mangler i rimelig tid - helst inden for to måneder. Jo længere tid du venter, desto sværere vil det være for dig som køber at bevise, at manglen var til stede på købstidspunktet.

Garanti på brugte biler

Ønsker du bedre beskyttelse end den, Købeloven kan give dig, bør du overveje at få en garanti hos din forhandler. En garanti vil dække de fejl og mangler, der opstår efter købet, og giver dig dermed større sikkerhed som køber. Her er det bilforhandleren, der har bevisbyrden for, at den givne fejl eller mangel ikke omfattes af garantien. Dog er garanti ikke noget, du som køber har krav på, men det er noget, du skal aftale med forhandleren i forbindelse med købet. Garanti og reklamationsret har derfor ikke noget med hinanden at gøre.

Hos ALD Carmarket yder vi seks måneders mekanisk garanti på alle købte biler fra leveringstidspunktet. Dette vil sige, at eventuelle fejl på alle mekaniske dele vil blive udbedret af ALD Carmarket, hvis du henvender dig til os med den mekaniske fejl inden for det første halve år.

Forhandleren har pligt til at gøre dig opmærksom på eventuelle
skader, der er blevet udbedret.

Har bilen haft tidligere skader?

Ud over reklamationsret og garanti er der et par andre forhold, du skal være opmærksom på.

For eksempel har forhandleren pligt til at gøre dig opmærksom på eventuelle skader, der er blevet udbedret. Hvis forhandleren undlader at give dig disse oplysninger, er der tale om en mangel, som du kan kræve erstatning for.

ALD Carmarket er her et godt eksempel på en forhandler, der går ud over normen. Her har alle biler en fuld servicerapport tilgængelig, som dermed sikrer gennemsigtighed af alle bilers historik. Dette giver køber de bedste forudsætninger for et trygt og sikkert bilkøb.

Husk at læse slutsedlen grundigt

Når du afslutter en handel af en brugt bil, vil forhandleren udfærdige en slutseddel, som begge parter skal underskrive. Når denne er underskrevet, er aftalen om køb af bilen bindende. Det er derfor vigtigt, at du læser slutsedlen grundigt igennem, før du skriver under. Eventuelle aftaler, som du har indgået med forhandleren, skal fremgå af slutsedlen, så husk at sikre dig, at dette er tilfældet.

Din gamle bil i bytte?

Har du allerede en bil, bør du overveje muligheden for at give din gamle bil i bytte for den nye, du køber. Mange steder kan din gamle bil tages med i handlen, hvor værdien vil resultere i en besparelse i forbindelse med dit bilkøb. Hos ALD Carmarket tager vi også din gamle bil i bytte. Udfyld vores byttebilsformular og få en uforpligtende vurdering af din nuværende bils værdi.

Husk at tjekke bilen ved aflevering

Når bilen, du har købt, bliver udleveret til dig, er det en god idé, at du gennemgår den. Tjek, at alt er, som I har aftalt, fx bilens stand og ekstraudstyr. Prøvekør også gerne bilen eller test enkelte funktioner, hvis der har været ting, der skulle udbedres. Er alt i orden, og har du modtaget registreringspapirerne, kan du trygt betale det aftale beløb, der fremgår af slutsedlen.

Hvis du har ovenstående in mente, vil du være godt klædt på i forhold til at kende dine rettigheder som køber af brugt bil.

Læs mere om køb af bil hos forhandler versus hos en privatperson her.

Fordele ved køb af bil hos ALD Carmarket

 • Fuld servicehistorik

 • Seks måneders mekanisk garanti

 • Levering til døren ved online køb

 • Kompetent og troværdig rådgivning

 • 360 graders-billeder online

 • 14 dages fuld returret ved online køb

Brug for vejledning?

Hvis du har brug for information og vejledning i forbindelse med dit næste bilkøb, er du altid velkommen til at skrive til os på chatten eller sende en e-mail.

Du er selvfølgelig også velkommen til at besøge os i vores showrooms i Taastrup og Fredericia, hvor en af vores kompetente bilsælgere kan give dig personlig vejledning.

God biljagt!

Sidst opdateret: 16. oktober 2020

Et lille udpluk af vores biludvalg