ALD Carmarket

18x5 Hero image

Skal du købe ny eller brugt bil?

Har du planer om at købe bil, men er i tvivl om, om du skal købe den brugt eller fra ny? I denne artikel hjælper vi dig godt på vej med beslutningen ved at skitsere fordele og ulemper ved henholdsvis at købe en ny bil eller en brugt bil. Artiklen er delt op i kategorier, så du nemmere kan sammenligne købet af en ny bil med købet af en brugt bil.

Anskaffelse og økonomi

Køber du en ny bil, står du for det første over for en større engangsudgift, fordi nye biler generelt er dyrere i købspris end brugte biler. Hvis du dog beholder den nye bil over flere år, kan den faktisk være billigere per kørte kilometer afhængigt af den enkelte bil. Herimod får du som regel en bedre bil til pengene, når du køber en brugt bil. En anden fordel ved at købe brugt bil er, at der ikke er lang ventetid fra producenten eller forhandleren. Du får den stort set med det samme, hvorimod det godt kan tage op til 4 måneder at få leveret en spritny bil.

Finansierer du dit bilkøb med et billån, er renten sædvanligvis lavere for en ny bil end en brugt. Dette skyldes låneudbydernes tendens til at anse det som en større økonomisk risiko at købe en brugt bil. Hos ALD Carmarket har vi dog altid konkurrencedygtige rentesatser på vores billån, selvom vi sælger brugte biler. Vi har i samarbejde med Nordea Finans sammensat vores billån.

Udstyr og sikkerhed

En anden stor post, når man køber bil, kan være udstyr, og også her er der en forskel på brugte og nye biler. Ved køb af en ny bil, har du i langt de fleste tilfælde frit valg på alle hylder, så du kan skræddersy din bil, som du ønsker med hensyn til udstyr. Dog skal du betale for tilvalg af udstyr til en ny bil, men så får du til gengæld også fabriksnyt udstyr med den nyeste teknologi. Dette betyder også, at nye biler ofte har en øget mængde moderne sikkerhedsudstyr.

Køber du en brugt bil, får du dog typisk en stor mængde ekstraudstyr med i prisen, dvs. uden at det koster ekstra. Dette gælder specielt, hvis det er en tidligere leasingbil som hos ALD Carmarket, da disse ofte blev spækket med ekstratudstyr, da de blev bestilt til leasing. Ønsker du ekstraudstyr som fx solfilm, parkeringssensor, vinterhjul eller anhængertræk, kan dette naturligvis tilkøbes hos ALD Carmarket, hvis den valgte bil ikke allerede har dette. Hos os har vi desuden ingen biler fra før 2014, hvorfor de alle er udstyret med moderne teknologi. Det er altså ikke en forældet eller på nogen måde usikker eller umoderne bil, du køber hos os.

Vedligeholdelse

Når du køber en ny bil, vil der være nyvognsgaranti på bilen. Som oftest er dennes løbetid tre år, men nogle bilmærker tilbyder garanti i helt op til syv år. Hvorvidt der er garanti på brugte biler afhænger af, hvor du køber den brugte bil. Hos ALD Carmarket yder vi for eksempel 6 måneders mekanisk garanti på alle vores biler. Køber du en brugt bil, kan det desuden ofte involvere flere vedligeholdelses- og reparationsudgifter, fordi bilerne jo ikke er nye. Dette ses især hos biler, der er over fem år gamle. Derfor er det vigtigt, at du sørger for, at din bil kommer til serviceeftersyn, når det bliver tid til det. Så er du nemlig med til at forebygge skader og sørge for, at du trygt kan køre rundt i bilen. Læs alt, du skal vide om serviceeftersyn her. Uanset om du vælger at købe en ny eller en brugt bil, er det desuden også vigtigt, at du som ejer sørger for, at bilen kommer til det periodiske bilsyn, så du kan sikre, at bilen lever op til lovens minimumskrav. Læs om det periodiske bilsyn her.

Vi udbedrer skader og småfejl før salg

Hos ALD Carmarket kommer bilerne gennem et uafhængigt check-in hos FDM, hvor de får udbedret eventuelle skader og småfejl og bliver frasorteret, hvis vi ikke selv ville have købt dem. Størstedelen af vores biler er desuden ikke mere end fire-fem år gamle, så de er altså stort set så gode som nye – bare til en lidt bedre pris.

Tryghed og historik

Hvis du godt kan lide tanken om at kende din bil ud og ind, bør du nok købe en ny bil. Så skal du ikke bekymre dig om bilens historik og hvordan en tidligere ejer har kørt i og behandlet bilen. Med en brugt bil kender du som regel ikke bilens ejer-, kørsels- eller servicehistorik ud og ind, selvom du med mange brugte biler kan slå dem op på Tjekbil.dk og se en stor del af deres historik. Køber du imidlertid en brugt bil hos ALD Carmarket, tilbyder vi fuld servicehistorik og en garanti for, at den forrige ejer har behandlet bilen ordentligt. Ellers ville den ikke være til salg hos os.

Derudover er der typisk to års reklamationsret, hvad enten du køber en ny eller brugt bil, så forskellen ligger i garantiperioden, der - som nævnt ovenfor - i de fleste tilfælde er længere for nye biler end brugte biler.

Brug og økonomi

Generelt kan det skønnes, at nye biler kører længere på literen, fordi de er udstyret med den nyeste teknologi sammenlignet med 5-10 år gamle brugte biler. Derfor kan man som tommelfingerregel også regne med, at man i nye biler skal bruge færre penge på brændstof og at den grønne ejerafgift/CO2-ejerafgiften samtidig er lavere. Dette kommer selvfølgelig an på den specifikke bil.

Igen skal man huske på, at hovedparten af bilerne hos ALD Carmarket er under fem år gamle, så de er med på noderne, når det gælder teknologi og brændstofforbrug. Vi har et stort udvalg af biler, som vi har anbragt i kategorien ”langt på literen”. Disse kører over 25 km pr. liter og udvalget kan findes her.

Afsætning af bilen

Nye biler mister værdi, så snart de forlader forhandleren. Dette har dog kun betydning for dig, hvis du ønsker at sælge din nye bil inden for relativt kort tid. Sælger du din nye bil efter flere år, er værdien naturligvis også faldet, men du har til gengæld fået værdi ud af bilen på en anden måde. En brugt bil havde allerede mistet sin nyvognsværdi, da du købte den brugt. Uanset om du sælger den igen inden for kort eller lang tid, taber du altså ikke en lige så stor del af købsbeløbet, fordi du højst sandsynligt allerede har købt bilen billigt.

Som en generel regel kan du derfor godt regne med, at du taber mindre på at sælge en brugt bil end på at sælge en bil, der var ny, da du købte den. Endnu en gang kommer det selvfølgelig an på bilen, dens alder og dens kilometertæller på det tidspunkt, du vælger at sælge den. Fordi du kan sælge en brugt bil relativt billigt, er brugte biler sædvanligvis også lettere at afsætte. Hos ALD Carmarket tager vi din gamle bil i bytte, når du køber din næste bil hos os. Læs mere om byttebil her.

Seks gode grunde til at købe din brugte bil hos ALD Carmarket

Som vi fik udredet i ovenstående afsnit, er der både fordele og ulemper ved at købe hhv. en ny bil og ved at købe en brugt bil. Så nu er valget op til dig, din økonomi, dine prioriteter og dine behov. Dog kan vi godt slå fast, at hvis du køber en brugt bil hos ALD Carmarket, køber du en bil, der er så god som ny. Derfor er der mange fordele at hente ved at købe din næste brugte bil hos ALD Carmarket. Her får du seks af dem.

Hvorfor købe brugt bil hos ALD Carmarket?

  1. Du skal have færre penge op af lommen, og du får langt mere bil for dine penge

  2. Hvis du finansierer dit bilkøb med billån hos os, får du konkurrencedygtige rentesatser

  3. Der er en stor mængde ekstraudstyr med i prisen, og du kan endda tilvælge mere, hvis du har lyst

  4. Du kan få udleveret/leveret bilen inden for 5-7 hverdage, så det er nemt og bekvemt at købe en brugt bil hos os

  5. Du får fuld servicehistorik, bilen er oftest ikke mere end fem år gammel og har kun haft én tidligere ejer

  6. Det bliver nemt for dig at sælge bilen igen, fordi den har været behandlet godt, allerede før den var din

Sidst opdateret: 14. juli 2021

Et lille udpluk af vores børnevenlige biler