ALD Carmarket

18x5 Hero image

Skal du købe eller lease din næste bil?

Når man først har besluttet sig for, at man har brug for en bil, er det næste store spørgsmål ofte, om man skal købe eller lease. Om det bedst kan betale sig at købe eller privatlease en bil afhænger af en masse faktorer. I denne artikel har vi lavet en sammenligning af køb og leasing i grove træk for at hjælpe dig med at afgøre, hvilken løsning der passer bedst til dig.

Privatleasing

  • Du kan godt lide økonomisk tryghed

  • Du kan forudsige dit kørselsbehov

  • Du ved nogenlunde, hvor lang tid du har brug for bilen

  • Du vil gerne skifte bil ca. hvert tredje år

  • Du kører under 20.000 km. om året

Køb af brugt bil

  • Du kan godt lide fleksibilitet og frihed

  • Du ved ikke, hvor langt du kører om året/du kører over 30.000 km. om året

  • Du er ikke sikker på, hvor lang tid du vil beholde bilen/du vil gerne beholde bilen i min. 4-5 år

Økonomisk tryghed

Leaser du din bil hos ALD Carmarket, yder vi fabriksgaranti under hele leasingperioden. Herudover er der en aftale om service og vedligeholdelse inkluderet i leasingaftalen, så derfor kan du under hele leasingperioden være sikker på, at der ikke kommer nogen uforudsete værkstedsudgifter. Du betaler en fast månedlig ydelse og så skal du ikke tænke mere over dine biludgifter. På den måde får du økonomisk tryghed, når du leaser en bil.

Køber du din bil hos ALD Carmarket, yder vi fra leveringstidspunktet 6 måneders mekanisk garanti og reklamation i op til 24 måneder. Når du køber en bil, står du dog selv for service og vedligeholdelse, hvilket vil sige, at det økonomiske tryghedselement ved leasingaftalen ikke eksisterer i lige så høj grad ved køb.

Fleksibilitet og frihed

Når du leaser en bil, skal du først og fremmest kende dit kørselsbehov, dvs. hvor mange kilometer du kører årligt, samt dit tidsmæssige behov for en bil. Dette er du efterfølgende bundet af i hele leasingperioden. Det kræver altså lidt planlægning at lease en bil, hvis du ikke vil risikere at skulle bruge unødvendige penge, fx hvis du kører længere eller bruger din bil i kortere tid end forventet.

Når du køber en bil, har du mere fleksibilitet og frihed. Du kan faktisk tage det helt, som det kommer. Du kan køre så langt, du vil, og du kan sælge den igen, lige når du har lyst. Der er altså ingen begrænsninger, når du køber din bil.

Tidsperiode

Skifter du bil hyppigere end hvert tredje år, er leasing den bedste løsning for dig. Derimod kan det generelt bedre betale sig for dig at købe din bil, hvis du beholder den i mere end 4-5 år og først skifter den ud derefter. Dette bunder i, at jo længere leasingperioden er, desto større er de totale leasingomkostninger naturligvis, fordi du betaler per måned. Måske kommer dette beløb endda helt op på bilens kontantpris, men uden at du ejer bilen i sidste ende. Det gør du til gengæld, hvis du køber bilen.

Dog er dette en tommelfingerregel ligesom alle de andre, og derfor kommer dette selvfølgelig meget an på bilen og dens pris.


Kørselsbehov

Selvom der heller ikke er nogen fast regel for dette, skønner vi, at det bedst kan betale sig at købe bilen, hvis du kører mere end 30.000 - 50.000 km. om året. Den månedlige leasingydelse bliver nemlig højere, jo flere kilometer du vil køre om året, og derfor bliver det hurtigt dyrt at lease.

Hvis du kun kører omkring de 15.000 – 20.000 km., er leasing oftest mere rentabelt, fordi de totale leasingomkostninger derved er lavere.

Hvad passer bedst til dig: køb eller leasing?

Som du kan læse ovenfor, er leasing og køb to forskellige størrelser og sammenligningen er svær. Men vi kan dog give dig nogle tommelfingerregler.

Hvis du har brug for tryghed i budgettet, er leasing den bedste løsning, fordi du betaler en fast månedlig ydelse og undgår overraskende udgifter. Herudover er det også en god idé at lease, hvis du på forhånd kender dit kørselsbehov og ved hvor mange måneder, du har behov for en bil i.

Hvis du har behov for større frihed og fleksibilitet, er køb løsningen for dig. Ved du enten ikke, hvordan dine fremtidige bilbehov ser ud eller ved du omvendt, at du kører langt hvert år og at du gerne vil have den samme bil i længere tid, er køb den bedste løsning for dig.

Hvis du kan se dig selv i en af disse beskrivelser, ved du måske allerede nu, hvilken løsning der er den bedste for dig. Har du behov for lidt mere vejledning, er du velkommen til at kontakte vores dygtige salgskonsulenter, som kan hjælpe dig i den rigtige retning. Det kan du gøre via chatten, e-mail, telefon eller ved at besøge os i vores showrooms.

Sidst opdateret: 21. januar 2020

Et lille udpluk af vores biludvalg