ALD Carmarket

18x5 Hero image

Værd at vide om Tesla

Tesla er stormet frem i det seneste årti, og det amerikanske bilmærke har været en frontløber og pioner i bilbranchen med dets innovative elbiler. Vi giver dig her et indblik i Teslas historie, kendetegn, de mest populære bilmodeller og meget mere.


Hvad er Tesla?

Tesla, Inc. er et amerikansk børsnoteret selskab med hovedsæde i Austin i Texas, der designer og producerer elbiler, batterier og andre produkter relateret til bæredygtig energi, såsom solcellepaneler. Tesla er i 2023 vurderet til at være den mest værdifulde bilproducent i verden målt på børsværdi. Sidste år rullede omkring 1.3 millioner Tesla-køretøjer af rullebåndet og blev leveret til kunder verden over.

Historien om Tesla

Tesla Motors blev grundlagt i 2003 i Californien af Martin Eberhard og Marc Tarpenning med et mål om at skabe en bilproducent, der samtidigt var et teknologifirma. I 2004 kom Elon Musk ombord, en mand mange i dag forbinder med bilmærket, hvor han blev bestyrelsesformand og den største aktionær i Tesla. Fire år senere forlod de to oprindelige grundlæggere selskabet, og Elon Musk tog over som CEO. En rokade, der siden hen har medført både postyr og retssager. Det var netop i 2008, at bileventyret for alvor startede for Tesla – her kom sports-elbilen Tesla Roadster på markedet, som med dens brug af litium-ion-battericeller og mulighed for at køre mere end 320 kilometer pr. ladning tiltrak stor opmærksomhed i bilindustrien. I 2012 kom Model S, der vandt flere bilpriser og solgte godt, og siden da er flere velkendte Tesla-modeller blevet lanceret.

Logo og slogan

På trods af Teslas relativt korte levetid, sammenlignet med andre bilmærker, er logoet hurtigt blevet genkendeligt globalt. Det røde T-formede logo er en reference til virksomhedens produkter, som er udviklet på baggrund af fysiker Nikola Teslas arbejde for mere end 100 år siden, idet T’et ligner et tværsnit af en elektrisk motor. Et logo og emblem, der ser futurisk og innovativt ud og som matcher det design, vi finder i bilmodellerne. Tesla har ikke noget officielt slogan, men en erklæret mission, der handler om at accelerere fremkomsten af bæredygtig transport og elektrisk teknologi. Ser vi tilbage på de seneste 15 år, har Tesla i den grad været med til at ændre og definere opfattelsen af, hvad en elbil er og skal kunne.

Designfilosofi og kendetegn

Teslas filosofi inden for design bygger på selskabets værdier om at være bæredygtig, effektiv og innovativ. Franz von Holzhausen, chefdesigner i Tesla, arbejder med et mantra, der handler om at omfavne effektivitet - målet er et visuelt smukt design, men uden at være æstetisk højtråbende i designet af bilerne. Denne designfilosofi er inspireret af Elon Musks tankegang om at fokusere på at løse problemer ved at fokusere på kernen af problematikken og dermed undgå at overtænke. Tesla sigter mod at skabe grønne og miljøvenlige biler, der både er nogle af de sikreste i verden og nogle af de sjoveste i verden, og det amerikanske bilmærke har unægteligt været med til at udfordre rammerne for, hvad der er muligt i bilbranchen.

Populære bilmodeller hos Tesla

Tesla har haft flere store succeser på det danske bilmarked, og iblandt de mest populære modeller finder vi Tesla Model 3. Her har vi at gøre med en bil, der indkapsler lige netop det, som Tesla står for: en elbil med en køreoplevelse og teknologi i topklasse. Leder du efter en ekstra sporty version af Model 3, er den kraftigste model Performance den helt rigtige for dig. Tesla Model X er den største af Teslas modeller, og den elektroniske SUV har både plads til hele familien og power. Læg dertil oveni, at Model X har mågevinger-døre. En oplagt bil, hvis man ønsker en Tesla med flere praktiske egenskaber og samtidig masser af hestekræfter. Den populære Tesla Model Y er en komfortabel og praktisk familie-SUV, der imponerer med sit aerodynamiske design og futuristiske look. Tesla Model S byder på acceleration og fart i verdensklasse, og det samme gør sig gældende for dens lange rækkevidde. Med dens innovative teknologi og sit stilfulde design er det en af de ypperste elbiler.

Hvorfor vælge Tesla?

Det er med ganske god grund, at Tesla på rekordtid er blevet manges præference, når de skal have en elbil. Teslas modeller er først og fremmest bygget med et fokus på sikkerhed i top, og så har de en imponerende rækkevidde, der for mange gør det nemmere at tage springet til en elbil. Tesla har med sine innovative tiltag og teknologier vist, at elbiler på én gang kan være både kraftfulde, sjove og funktionelle, og hvis du vælger en Tesla, kan du være sikker på, at du får en komplet elbil. Du kan se hele vores udvalg af Tesla-modeller hos ALD Carmarket lige her.

Har du brug for hjælp til at finde den helt rigtige Tesla for dig, vejleder vores dygtige salgskonsulenter dig mere end gerne. Skriv til os på chatten, giv os et kald eller send os en e-mail – så hjælper vi dig godt på vej med dit næste bilkøb. Find vores kontaktoplysninger her.

Sidst opdateret: d. 17. august 2023

Udvalg af Tesla-modeller
Se vores brede udvalg af Teslaer til hurtig levering