ALD Carmarket

18x5 Hero image

Værd at vide om Suzuki

Suzuki har mere end 100 år på bagen, og det japanske bilmærke er verdensmester i at producere biler med pålidelighed i absolut topklasse. Vi giver dig her et indblik i Suzukis mangeårige historie, kendetegn, de mest populære bilmodeller og meget mere.


Hvad er Suzuki?

Suzuki Motor Corporation har hovedsæde i Hamamatsu i Japan, men koncernen har verdensomspændende aktiviteter, der blandt andet omfatter produktion af biler, motorcykler og bådmotorer. Suzuki producerer mere end 3 millioner biler om året, og bilerne sælges i mere end 180 lande. Således er den japanske koncern blandt de store bilproducenter i verden med en samlet bilproduktion på mere end 50 millioner siden starten – og i dag er Suzuki verdens største producent af mindre biler.

Historien om Suzuki

Suzuki blev grundlagt tilbage i 1909 af Michio Suzuki, og i 1920 blev Suzuki Loom Manufacturing Co. etableret. I de første mange år fremstillede firmaet maskiner til bomuldsindustrien. I 1950’erne begyndte det Suzuki, som vi kender i dag, at tage form. I 1952 udviklede Suzuki sin første cykel med motor og blot tre år senere rullede den første Suzuki-bil- og motorcykel af samlebåndet. Suzuki Motor Co. var født, og det blev startskuddet til det japanske brand, der i mange årtier har spillet en stor rolle i både motorcykelsport og med landevejsbiler verden over. I 1970’erne blev den første Suzuki 4-hjulstrækker, Jimny, sluppet løs i terrænet - Suzuki var en af pionererne bag den nu så populære SUV-bilklasse.

Logo og slogan

Suzuki er døbt efter stifteren Michio Suzuki, og principperne for den visuelle identitet og logo er enkelthed. Det genkendelige S-emblem blev designet i 1958 og har været en del af Suzuki lige siden. I dag består Suzukis logo af det røde S-emblem og Suzuki-navnet i blåt, mens Suzukis biler bærer emblemet i sølv.

Som flere andre bilmærker har Suzuki flere mottoer og slogans, men Suzukis mest velkendte slogan er ”Way of Life”. En dedikation til at udvikle og levere produkter bygget i Suzukis ånd – produkter, der gør livet mere spændende for kunderne. Mottoet ”Smaller, fewer, lighter, shorter and neater” spiller dog også en central rolle i Suzuki. Det er disse ord, som Suzuki har produceret biler ud fra siden 90’erne, og samtidig dækker det Suzukis vision om at tackle klimaudfordringer og mindske deres påvirkning på miljøet.

Designfilosofi og kendetegn

Suzuki er verdensleder inden for kompakt bildesign, og det er takket være en designfilosofi, hvor det simple og det smarte er i fokus. Den japanske bilproducent har igennem de sidste mange årtier opbygget en helt særlig ekspertise, når det gælder kompakte biler. Designtilgangen har rødder i det japanske med et fokus på enkelhed og funktionalitet. Kendetegnene ved Suzukis bilmodeller er gode køreegenskaber, intelligent design og pålidelighed. Suzuki producerer biler, hvor det bare spiller. Det kan lyde simpelt, men det er det bestemt ikke.

Bilmodellerne hos Suzuki

Suzuki er et alsidigt bilmærke med ekspertise inden for både små og store biler. For mens Suzuki er verdenskendt for bilproduktionen af små og kompakte biler, har den japanske bilproducent mere end 50 års erfaring med SUV- og crossoverklassen. Hvis du er på udkig efter en Suzuki, har du derfor flere gode muligheder. Suzuki Ignis, der er verdens første SUV i minibil-klassen, tilbyder en helt unik blanding af kompakthed, som vi kender fra de små biler, og funktionaliteten i en ægte SUV. Er der behov for mere plads, er den store SUV Suzuki S-Cross oplagt at rette blikket mod. Familie-SUV med karakterfuldt design og komfort i højsædet. Hvis du er på jagt efter en mindre bil pakket med både køreglæde og driftssikkerhed, findes der næppe et bedre valg end den velkendte Suzuki Swift. Med sit brede og alsidige bilsortiment har Suzuki en bil til de fleste behov, og ved alle modellerne er du garanteret, at både pålidelighed og totaløkonomi er i højsædet.


Populære Suzuki-modeller

En af de mest solgte Suzuki-biler gennem tiderne er Suzuki Swift, der for alvor blev populær da anden generation af Swift blev lanceret. En bil, der på mange måder indkapsler præcis det, som Suzuki står for: Underholdende køreegenskaber og pålidelighed til en god pris. En anden populær model er Suzuki Alto, der herhjemme klassificeres som en mikrobil. Det er den mindste bil i Suzukis modelprogram, og den er skræddersyet til bylivet. Er du mere til det større bilsegment, er det oplagt at rette blikket mod den ikoniske Suzuki Vitara, der giver den fulde, moderne SUV-oplevelse. En ægte SUV med skarpt design og toptjekket udstyr. Til slut er det værd at nævne den unikke offroader Suzuki Jimny – en rå og charmerende SUV’er.

Hvorfor vælge Suzuki?

Suzuki producerer biler med køreglæde, hvor du får meget bil for pengene. Vælger du en bil fra Suzuki, kan du være helt sikker på, at du ender bag rattet i en bil, der er driftssikker, kører langt på literen og har en pålidelighed, der ikke kan matches af andre bilproducenter. Det er derudover en standard feature i alle Suzukis personbiler, at der bruges den CO2-reducerende hybridteknik – bortset fra modellen Jimny. Suzuki er ganske enkelt garanti for driftssikkerhed og god totaløkonomi, uanset om du leder efter en minibil, pendlerbil eller en større familiebil. Se vores udvalg af Suzuki-modeller lige her.

Har du brug for hjælp til at finde den helt rigtige Suzuki for dig, vejleder vores dygtige salgskonsulenter dig mere end gerne. Skriv til os på chatten, giv os et kald eller send os en e-mail – så hjælper vi dig godt på vej med dit næste bilkøb. Find vores kontaktoplysninger her.

Sidst opdateret: 11. januar 2023

Se et udpluk af vores Suzuki-udvalg