ALD Carmarket

18x5 Hero image

Sådan gør du bilen forårsklar

Foråret er over os, og nu er det blevet tid til at gøre din bil forårsklar. Det danske vintervejr kan nemlig være hård ved bilerne. Din bil fortjener en ekstra kærlig hånd efter en lang vinter – og så er det en rigtig god investering, for en velholdt bil holder længere, er sikrere og har større værdi. I denne artikel kan du finde vores gode råd til at sikre, at både du og din bil er klar til foråret og det gode vejr, samt lidt inspiration til den ideelle sommerbil.


Grundig vask af bilen

Forår er lig med forårsrengøring, og det gælder i den grad også for bilen. Du opnår det bedste resultat ved at håndvaske bilen med børste, spand og slange, for på den måde sikrer du, at du får vasket de steder, som vaskehallens børster ikke kan nå. Brug også gerne noget tid på at give bilens undervogn et skyl for at reducere risikoen for rust. Afslut med at vaske bilens ruder med vinduesrens for et skinnende rent ydre.


Se efter skader udvendigt

Vinteren er hård kost for din bil, og derfor er det en rigtig god investering at se din bil grundigt efter for skader. Frost, regn og vejsalt slider på bilen, så sæt lidt tid af til at gennemgå lakken for ujævnheder og ridser, så de ikke udvikler sig til rust. Hvis du opdager, at der er mange små rustpletter – kendt som flyverust – kan det være en god idé at undersøge, om bilen skal sendes til lakbehandling. Når ujævnheder og mindre skrammer er væk, kan du med fordel starte med en lakrens og slutte af med en lakkonservering eller -forsegling, der beskytter mod rust og snavs.

Indvendig rengøring

Begynd rengøreringen af bilens indre med at fjerne alle unødvendige ting, efterfulgt af en grundig støvsugning. Det er også en god idé at banke måtterne af, vaske dem og lufte dem i den friske forårsluft – imens kan du tørre alle overflader i kabinen af. Vi anbefaler herudover en omgang tekstilbehandling til sæderne. Husk at lufte godt ud bagefter, så du kommer af med vinterens fugt én gang for alle.

Sommerdæk

Forårets ankomst signalerer også, at det er ved at være tid til at skifte vinterdækkene ud med sommerdækkene. Den generelle anbefaling er nemlig, at man skifter til sommerdæk, når temperaturen ikke længere kommer under syv grader. Det er en god idé at tjekke dæktrykket i samme ombæring, da korrekt dæktryk både øger sikkerheden og forbedrer brændstoføkonomien. Husk derudover at kontrollere, at mønsterdybden på dine sommerdæk som minimum er 1,6 mm – vi anbefaler mindst 3 mm for en sikkerheds skyld.

Biler til sommeren

Med ovenstående trin burde din bil være forårsklar, men måske er du på udkig efter en ny bil, som du for alvor kan få gavn af i det gode vejr? Hos ALD Carmarket har vi flere biler, der kan gøre foråret og sommeren lidt mere mindeværdig. Nu, hvor det gode vejr nærmer sig det danske land, kommer cabrioleterne i den grad til sin ret. Se bare denne sporty Mazda MX-5 cabriolet – her får du mulighed for at mærke vinden i håret. Et andet bud er BMW 3-Serie 330i M-Sport, der er udstyret med soltag, der kan åbnes op, og som har de gode køreegenskaber, som BMWs biler er kendte for. To biler, der med garanti gør forårs- og sommerdagene mere specielle.

Har du brug for flere tips eller uddybende forklaringer, er du altid velkommen til at tage kontakt til vores dygtige salgskonsulenter. Hvis du leder efter inspiration til din næste bil, kan du se hele vores udvalg her.

Sidst opdateret: 26. april 2023