ALD Carmarket

18x5 Hero image

Hvad er min bil værd?

Hos mange brugtbilsforhandlere, inklusive ALD Carmarket, kan du få din nuværende bil med i handlen og dermed spare penge, når du skal købe din næste bil. Her kan du se, hvilke parametre der afgør, hvor meget du kan få for din brugte bil.

Sammenlign med markedet

Normalt vurderes bilens værdi baseret på en sammenligning med markedet lige nu og her. Derfor er det en god idé at besøge en online markedsplads for salg og køb af brugte biler, f.eks. Bilbasen eller Biltorvet, og søge efter lignende biler på mærke, model, årgang og kilometer for at se, hvad tilsvarende biler sælges for. Husk dog, at prisen, der vises på disse sider, er udbudsprisen, og ofte sælges bilerne til en lavere pris. Derudover har det også noget at sige, om det er en forhandler, der har sat bilerne til salg og hvor længe de har været til salg, da sidstnævnte giver en indikation på efterspørgslen på biler som din.

Bilens karakteristika

De primære karakteristika såsom bilmærke, model, alder og antal kørte kilometer kan være afgørende for bilens pris.

I forhold til bilmærke er især tysk- og japansk-producerede biler kendt for at falde mindre i værdi end biler produceret i andre lande. Derudover holder mærker som Ford, Kia, Opel, Skoda, Toyota, Audi og Volkswagen sig traditionelt godt. Du kan derfor ofte få en god pris for disse mærker, hvis altså alle de andre faktorer er i orden.

Hvis din bil har kørt under 100.000 kilometer eller hvis den er under tre år gammel, vil du som tommelfingerregel kunne få lidt mere for den, end hvis den har kørt længere eller er ældre. Jo ældre bilen er og jo flere kilometer den har kørt, desto mindre er den altså værd, når der er tale om ”helt almindelige” biler og ikke klassiske biler eller veteranbiler.

Bilens stand

Din bils stand har også en stor indflydelse på værdien af din brugte bil. Jo bedre stand, desto højere værdi.

  • Din bils stand er over middel, hvis den kosmetisk ser ud som ny og hvis motoren samt udstyret er som nyt. Herudover skal den ikke have hverken fejl eller mangler. Du kan ofte sikre dig en over middel stand ved at overholde alle servicetjek

  • Din bils stand er middel, hvis den stadig ser flot ud og har helt normale brugstegn både indvendigt og udvendigt. Det vil sige, at den måske har småskrammer eller -buler, men ikke større skader eller spor efter rygning. Rent mekanisk er bilen i middel stand, hvis den kører godt og motoren er i orden

  • Din bils stand kan herimod karakteriseres som under middel, hvis den har tydelig slitage indvendigt og udvendigt, hvis den rent mekanisk er mærkbart slidt og/eller hvis den har spor efter rygning


Bilens farve påvirker bytteværdien

Ud over de åbenlyse karakteristika som specificeret ovenfor, findes der også andre egenskaber ved bilerne, som potentielt kan have en indflydelse på deres værdi.

For eksempel er biler med meget specielle farver mindre værd end biler med populære farver. Sort, sølvgrå, koksgrå, hvid og mørkeblå er de bilfarver, der generelt kan sælges til en højere pris, fordi de er mere populære end farver som gul, brun eller grøn. Vigtigheden af bilens farve er dog størst, når det handler om de dyrere biler som BMW og Mercedes, men det har også en stor påvirkning på værdien af mellemklassebiler som f.eks. Volkswagen og Ford.

De udefrakommende faktorer

Foruden din bils karakteristika er der også en del udefrakommende faktorer, som spiller ind, når din bil vurderes. Brugtbilsværdien afhænger således blandt andet af de nye modeller på markedet, nuværende afgiftsformer og bilmoden i dag, dvs. udbud og efterspørgsel efter din specifikke bil som tidligere nævnt.

Få en gratis vurdering af din bil hos ALD Carmarket

Når du køber en bil hos os, kan du få din gamle bil med i handlen. Send en forespørgsel via vores byttebilsformular her og få en gratis og uforpligtende vurdering af din bils værd i en eventuel byttehandel med ALD Carmarket. Når du har indsendt forespørgslen, vender vi tilbage til dig inden for 24 timer i vores åbningstid.

Du er også altid velkommen til at besøge vores showrooms i Taastrup eller Fredericia eller kontakte os på chatten, per telefon eller på e-mail, hvis du har spørgsmål. Find vores kontaktoplysninger her.

God biljagt!

Sidst opdateret: 18. juli 2020