ALD Carmarket

18x5 Hero image

Hvor er bilbranchen på vej hen?

Bilbranchen er i konstant udvikling, og der sker mange spændende forandringer, som vil medføre nye muligheder og bedre kundeoplevelser for bilister nu og i fremtiden.

Nyt i bilbranchen

  • Fortsat stigning i salg af personbiler

  • Øget konkurrence fordrer innovation og nye initiativer

  • Større fokus på kundeoplevelsen gennem brug af kundedata og øget digitalisering

  • Selvkørende biler kan blive en realitet allerede i 2020

Salget af personbiler stiger fortsat

Ifølge Autoanalysen 2017, som er udarbejdet af Deloitte i samarbejde med Bilbranchen (DI), er tendensen, at der fortsat bliver solgt flere personbiler. Forbrugerne køber i højere grad større biler, og på samme tid bliver gennemsnitsalderen for køberne lavere. Selvom der generelt bliver solgt flere biler, er salget af elbiler dog gået tilbage. Dette skyldes, at forbrugerne er blevet mere tilbageholdende som følge af, at elbilerne er blevet pålagt både registreringsafgift og grøn ejerafgift. Leasing der ellers også har været i fremgang, har ligeledes oplevet tilbagegang grundet de afgiftsændringer, der blev indført i 2017.

Øget konkurrence

Det øgede salg af personbiler giver plads til udvikling i branchen, hvor flere konkurrenter kommer til. Konkurrenterne tæller blandt andet nye typer af bilforhandlere på nettet, som står til at flytte markedsandele. Dette tvinger en lang række forhandlere til at konsolidere, blandt andet ved at overtage konkurrenter og dermed opnå stordriftsfordele. Yderligere er der mange bilforhandlere, der vælger at investere deres overskud i fremtidens bilforretning, hvilket indebærer et større fokus på kundeoplevelsen.

Innovation og nye initiativer

Den stigende konkurrence på markedet har ligeledes givet anledning til en større innovationshastighed hos bilforhandlerne, og ALD Carmarket er her ingen undtagelse. En stor indsats og nytænkning har resulteret i flere initiativer, der alle har til formål at gøre det mere bekvemt, trygt og interessant at købe bil hos ALD Carmarket. Dette ses bl.a. i form af online salg af brugte biler, som gør det lettere og hurtigere at gennemføre et bilkøb. På samme tid gør det moderne online showroom samt 360 graders-fotos det mere spændende og inspirerende at lede efter bil på nettet. Til sidst tilbydes fuld gennemsigtighed i form af gennemførlig servicehistorik på alle biler, hvilket gør købet trygt og sikkert. Andre initiativer i branchen kommer blandt andet fra SimplyGo, Rubberduck, TjeKvik, Carbuddii og OmniCar.

Hos ALD Carmarket kan du købe bil online, se 360-graders foto og fuld servicehistorik samt få leveret bilen lige til døren

Digitalisering og kundedata

Et større fokus på kundeoplevelsen imødekommes blandt andet ved benyttelse af kundedata og øget digitalisering, hvilket er med til at skabe nye koncepter, der gør det sjovere og mere simpelt at være bilejer og -kunde. Idéen er, at kundedata vil bidrage til langt større viden om ønsker og behov, hvilket vil kunne resultere i bedre service, specielle tilbud og i sidste ende større værdi for kunderne.

Fremtidens biler

Ud over de forandringer der sker hos bilforhandlerne, er der ligeledes spændende forandringer i sigte på bilfronten. Ny teknologi bidrager i dag med en lang række funktionaliteter i nyere biler, som gør kørslen både lettere og mere sikker. Dette inkluderer blandt andet sensorer og kameraer, som hjælper føreren med at bakke og parallelparkere samt sørger for automatisk opbremsning. Denne konstante udvikling af ny avanceret teknologi vil på sigt kunne bane vejen frem til selvkørende biler, som har været et yderst omtalt emne de sidste par år. Ifølge Google, som har udviklet prototyper, vil en omstilling til selvkørende biler være en langsommelig proces, og der kan gå 30 år eller mere, før de bliver en del af vores hverdag. Omvendt mener Tesla-ejer Elon Musk, at teknologien vil være klar allerede i 2020, hvorfor det ikke er til at sige, hvornår det bliver en realitet.

Én ting er sikker - bilbranchen er på vej mod en spændende fremtid, hvor både forhandlere og biler er i udvikling til stor glæde og gavn for både nuværende og kommende bilejere.

Fordele ved køb af bil hos ALD Carmarket

  • Fuld servicehistorik

  • Seks måneders mekanisk garanti

  • Levering til døren ved online køb

  • Kompetent og troværdig rådgivning

  • 360 graders-billeder online

Brug for vejledning?

Hvis du har brug for information og vejledning i forbindelse med dit næste bilkøb, er du altid velkommen til at skrive til os på chatten eller sende en e-mail.

Du er selvfølgelig også velkommen til at besøge os i vores showrooms i Taastrup eller Fredericia, hvor en af vores kompetente bilsælgere kan give dig personlig vejledning.

God biljagt!

Sidst opdateret: 15. august 2018