ALD Carmarket

18x5 Hero image

Bedste biler med trækkraft

Der kan være mange grunde til at ville have en bil, der kan trække tungt. Måske har du en campingvogn, en hestetrailer eller en båd, der skal trækkes. Derudover skal bilen jo ligeledes kunne fungere, når påhænget ikke er koblet til og dermed også passe til dine hverdagsbehov. Uanset om du har brug for en familiebil, en mindre bil eller en økonomisk bil med trækkraft, har vi samlet nogle anbefalinger til dig, så du kan vælge en bil, der passer til alle dine behov og bildrømme. Derudover får du et par tips med på vejen til din søgen efter en bil med trækkraft.

Familiebiler med trækkraft

Hvis I er en familie med behov for trækkraft, er det praktisk at have en bil, der også er rummelig. Dette kunne fx være en SUV, der typisk er en firhjulstrækker med yderligere fordele som komfort, godt udsyn og god manøvrering i bløde græsplæner eller på stejle bjergveje. Af SUV'er med trækkraft vil vi bl.a. fremhæve Nissan Qashqai (maks. påhæng op til 1.500 kg.), som blev kåret til årets campingtrækker 2018. Derudover kan vi anbefale de stærke VW Tiguan (maks. påhæng op til 2.000 kg.) og VW T-Roc eller den store og kvikke Audi Q5 med god kabineplads og maks. påhæng op til 2.400 kg. Behøver I ikke udsynet og firhjulstrækket, er en stabil stationcar også et godt valg. Her kan vi bl.a. anbefale Mercedes C220 (maks. påhæng op til 1.800 kg.), som generelt er en god, komfortabel og ergonomisk rejsebil, den velkørende Volvo V90 (maks. påhæng op til 1.800 kg.) eller den rummelige VW Passat (maks. påhæng op til 2.000 kg.), som er årets campingtrækker 2020.

Mindre biler med trækkraft

Hvis du bor i byen med begrænsede parkeringsmuligheder, men i fritiden har brug for, at din bil kan trække lidt mere, har du behov for en mindre bil med trækkraft.

I denne kategori kan vi anbefale den populære Renault Clio (maks. påhæng op til 1.200 kg.) eller den komfortable Peugeot 308 (maks. påhæng op til 1.300 kg.), som i 2014 blev kåret til Årets Bil i Europa og som giver stor værdi for pengene. Søger du en mindre bil med lidt mere plads til familien eller med komfort til pendlerturene, kan vi anbefale en Peugeot 3008 (maks. påhæng op til 1.400 kg.), der var Årets Bil i Danmark i 2017. Derudover kan vi anbefale en Opel Astra, som var årets campingtrækker i 2017. Skal din næste mindre bil med trækkraft derimod være lidt mere luksus, kan vi fremhæve Mercedes A180 (maks. påhæng op til 1.400 kg.), som helt sikkert vil få dig til at føle dig forkælet.

Økonomiske biler med trækkraft

Når der skal anskaffes en bil med trækkraft, er bilens brændstoføkonomi også en vigtig overvejelse at have med. Jo flere kilometer, bilen kan køre per liter brændstof, desto bedre er dens brændstoføkonomi.

Hvis du leder efter en mellemklassebil med trækkraft og god brændstoføkonomi, kan vi anbefale den komfortable Ford Focus (maks. påhæng op til 1.300 kg.) eller den elegante og sikre Volvo V40 (maks. påhæng op til 1.500 kg.). Går du efter en større økonomisk bil, anbefaler vi den rummelige og velkørende BMW 3-Serie (maks. påhæng op til 1.800 kg.). Må bilen gerne byde på endnu mere luksus og stadig have trækkraft samt være god for din pengepung, er Audi A3 (maks. påhæng op til 1.600 kg.) et godt bud. Normalt hænger økonomiske luksusbiler ikke på træerne, men denne model kører typisk omkring 25 km. på literen og er en kompakt luksusbil, der ligger godt i svingene - selv med påhæng.

Hvad skal du være opmærksom på, når du leder efter en bil med trækkraft?

  • Se efter den tilladte totalvægt for bilen og anhængeren. Dette fremgår af registreringsattesten

  • Kig også efter køreklar vægt, dvs. vægten af bilen inkl. fører, benzin, olie mm. Dette fremgår af nyere registreringsattester og er typisk 125 kg. mere end bilens egenvægt

  • Hvis din bil inkl. påhæng og indhold vejer over 3.500 kg., skal du have trailerkørekort (B/E)

  • Det bredeste stykke af påhænget må maks. være 70 cm. bredere end bilen uden sidespejle

Hvordan vælger du den bedste bil med trækkraft for dig?

Når du skal vælge din bil med trækkraft, afhænger beslutningen først og fremmest af dine personlige behov. Har du en familie, bor du i byen eller lægger du mest vægt på økonomien? Hvis dine behov ligger inden for en af disse kategorier, kan du trygt vælge en af de anbefalede bilmodeller ovenfor. Har du et helt fjerde behov eller andre ønsker, kan vores kompetente salgskonsulenter hjælpe dig med at finde den bedste bil til lige netop dig, dine behov og din økonomi. Og hvis din valgte bil ikke har anhængertræk, har du hos ALD Carmarket mulighed for at tilkøbe dette, når du bestiller bilen online eller i vores showrooms.

Du er altid velkommen til at skrive til os på chatten, give os et kald eller besøge os i et af vores showrooms i Taastrup eller Fredericia, hvis du har brug for sparring eller rådgivning. Find vores kontaktoplysninger her.

OBS: Maks. påhængsvægt for de forskellige bilmodeller specificeret ovenfor er vejledende, da det varierer meget fra bil til bil. Fordi alle vores biler er unikke, har de også forskellige specifikationer vedr. maks. påhæng.

Sidst opdateret: 28. august 2020

Et lille udpluk af vores biler med trækkraft
null