ALD Carmarket

18x5 Hero image

Alt du skal vide om bilforsikringer

Er du netop blevet bilejer eller går du og overvejer at købe eller lease en bil? Så er det meget vigtigt, at du får styr på din bilforsikring, hvis uheldet skulle være ude. Vi guider dig rundt i junglen af bilforsikringer og hjælper dig med at få styr på de vigtigste overvejelser, du bør gøre dig, når du skal vælge bilforsikring.

Fem forsikringer du skal have styr på

  1. Ansvarsforsikring

  2. Kaskoforsikring

  3. Førerforsikring

  4. Redningsforsikring

  5. Retshjælpsforsikring

Råd til valg af bilforsikring

  • Indsaml tilbud fra forskellige forsikringsselskaber

  • Sammenlign pakkeløsning mod pakkeløsning og enkelt forsikring mod enkelt forsikring

  • Læs dækningsvilkårene grundigt igennem

  • Undersøg anmeldelser af forsikringsselskaber

  • Vurdér, om du foretrækker høj eller lav selvrisiko


Ansvarsforsikring

I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, når man køber eller leaser en bil, uanset om den er brugt eller ny. Hvis du ikke har en ansvarsforsikring, skal du dagligt betale en bøde på 250 kr., og det kan derfor hurtigt betale sig at tegne en ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen omfatter kun skader på eksterne parter og deres ejendele, så hvis du skulle være ude for et uheld, vil din egen bil ikke være omfattet af en ansvarsforsikring. Det kan derfor være en god idé også at tegne en kaskoforsikring, så du sørger for, at din egen bil er forsikret.

Kaskoforsikring

Det er ikke et lovkrav at have en kaskoforsikring, men det kan være et krav fra din bank, hvis du har lånt penge til bilkøbet i banken.
En kaskoforsikring omfatter indbrud i bilen, tyveri af bilen samt skader på bilen og dens udstyr – både hvis disse skader er selvforskyldte, og hvis de er forvoldt af andre. Kaskoforsikringen er især en god idé, hvis du har en dyr bil, da skaderne i dét tilfælde ofte vil være dyrere at udbedre. Hvis din bil er af ældre dato og slidt, kan det muligvis ikke betale sig at tegne en kaskoforsikring, da skader på bilen måske ikke behøver at blive udbedret. Du må derfor gøre op med dig selv, hvorvidt værdien af din bil er en kaskoforsikring værd. Præmien på en kaskoforsikring beregnes ud fra mange forskellige faktorer, såsom bilejers alder, bopæl og skadeshistorik samt bilens alder og type.

Er du leasingkunde hos os?


Så har du mulighed for at tegne en kaskoforsikring fra 428 kr. om måneden via ALD Forsikring og samtidig få en lang række fordele.

Tilvalg til kaskoforsikringen

En kaskoforsikring indeholder for det meste en redningsforsikring og en retshjælpsforsikring. En redningsforsikring dækker din kørsel i udlandet, så du kan tage på kør-selv-ferie uden bekymringer. En retshjælpsforsikring kan dække sagsomkostningerne, der kan opstå, hvis din bil indgår i en privat retssag, der omhandler personskade. Hvis en eventuel retssag skulle opstå, skal du dog altid kontakte en advokat for at sikre dig, at din retshjælpsforsikring er dækkende.

Hvis din kaskoforsikring ikke indeholder disse to ekstraforsikringer, kan det være en god idé at tilkøbe dem. Ofte tilbyder forsikringsselskaber også andre tilvalg til din kaskoforsikring, såsom friskadedækning, bilafsavnsforsikring og værdiforringelse. Kontakt dit forsikringsselskab, hvis du vil vide, hvilke muligheder du har for tilkøb til din kaskoforsikring.


Førerforsikring

Dernæst er det også muligt at tegne en førerforsikring, der dækker bilens fører, hvis et færdselsuheld skulle opstå og føreren af bilen kommer alvorligt til skade. Nogle førerforsikringer dækker også eneulykker, hvor der ikke er en modpart. Det vil sige, at hvis du skulle køre galt og komme til skade, og ingen andre var indblandet i ulykken, kan du med denne forsikring modtage erstatning, som hvis der havde været en modpart indblandet i ulykken.

Denne form for ulykkesforsikring kan også udvides, så den dækker resten af passagererne i bilen.

Generelle råd om valg af bilforsikring

Hvis du ikke har valgt et forsikringsselskab endnu, er det altid en rigtig god idé at indsamle tilbud fra forskellige forsikringsselskaber, så du kan sammenligne priser og vilkår. På den måde sørger du for at få en forsikring til en fordelagtig pris, der passer til lige netop dine ønsker og behov. Her er det vigtigt, at bilforsikringen ikke indgår i en pakkeløsning, da det kan gøre det sværere for dig at gennemskue den egentlige pris på forsikringen. Sørg for altid at sammenligne det samme: pakkeløsning mod pakkeløsning og enkelt forsikring mod enkelt forsikring.

Derudover anbefaler vi, at du selvfølgelig læser dækningsvilkårene grundigt igennem – også det med småt, så du er korrekt informeret om, hvad forsikringen dækker og ikke dækker. Du kan også undersøge, hvorvidt det pågældende forsikringsselskab har fået klager for dårlig service eller andet, f.eks. via Trustpilot.

Hvad er en selvrisiko, og skal du vælge en høj eller lav selvrisiko?

Selvrisikoen betegner den del af erstatningsprisen eller risikoen, som du selv hæfter for, hvis der sker et uheld. Er din selvrisiko f.eks. 5.000 kr., skal du selv betale 5.000 kr. for udbedringen af eventuelle skader. Hvis omkostningerne er højere end 5.000 kr., betaler forsikringen resten.

Vælger du en høj selvrisiko, vil præmien, dvs. den årlige/månedlige pris på din forsikring, være billigere. Til gengæld vil du ved uheld ende med at få en lavere erstatningssum fra forsikringsselskabet på grund af den høje selvrisiko. Det omvendte gælder for en lav selvrisiko: præmien er højere, men til gengæld vil du ende med at betale et lavere beløb selv, hvis du kommer ud for et uheld. Kontakt eventuelt dit forsikringsselskab og få den rette vejledning til valg af høj eller lav selvrisiko.

Er du stadig i tvivl om, hvilke bilforsikringer du har brug for?

Hvis du fortsat er usikker på, hvilken bilforsikring du har brug for eller om du vil tegne en ALD Forsikring som leasingkunde, vil vi meget gerne hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning. Du er altid velkommen til at kontakte os på chatten, sende en e-mail eller besøge vores showrooms i Taastrup og Fredericia, hvor du kan få personlig vejledning af vores kompetente bilsælgere.

Hvis du endnu ikke har valgt den rette bil, som du kan tegne bilforsikring til, eller hvis du bare skal til at have en ny, kan du gå på opdagelse i vores store udvalg af biler, som du kan købe eller lease.

Sidst opdateret: 22. februar 2020